Foto: F64

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētājiem entuziasms pirms hokeja pavasara ir tāds pats, kā sezonas sākumā, sarunā norādīja viens no valstsvienības galvenā trenera Harija Vītoliņa asistentiem Lauris Dārziņš.

Latvijas izlase pirmdien "Daugavas" ledus hallē sāka oficiālo gatavošanos pasaules čempionātam hokejā, kas no 12. līdz 26.maijam norisināsies Rīgā un Tamperē.

"Šodien vairāk izslidojāmies, atcerējāmies vecās saiknes un iestrādes, bet pēc tam strādāsim ar taktiku, jo tuvojas jau pirmās pārbaudes spēles. Treniņos ir laba enerģija un ir tāda sajūta, ka netuvojas sezonas beigas, tieši otrādi - džekiem entuziasms ir kā sezonas sākumā," uzsvēra Dārziņš.

Jau pirms oficiālās treniņnometnes sākuma hokejistiem, kuriem sezona noslēdzās ātrāk, bija iespēja strādāt individuāli ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) gādību.

"Treneri viņus pieskatīja, deva virzienu un uzdevumus, lai sevi un spēlētājus uzturētu formā, kā arī optimālā režīmā būtu gatavi oficiālajai treniņnometnei. Mazāk izlaižot treniņus pēc sezonas beigām, attiecīgi vajag mazāk laika, lai iešūpotos ritmā," teica Dārziņš.

Bijušais valstsvienības uzbrucējs Dārziņš šajā sezonā izlasei pievienojies kā viens no Vītoliņa palīgiem. Tuvojoties pārbaudes spēlēm un pasaules čempionātam, viņam un pārējiem palīgiem būs vairāk darba, pētot pretiniekus un nodoto informāciju tālāk Vītoliņam un hokejistiem.

"Asistenti ģenerē idejas, kuras galvenais treneris apkopo un pēc tam veidojas vēlamais spēles rokraksts. Ja būs specifiski uzdevumi, kas vairāk domāti katrai pozīcijai atsevišķi, tad visdrīzāk biežāk atradīšos tur, kur ir uzbrucēji, jo tieši strādājot uzbrukumā esmu pavadījis savu karjeru. Tas ir darbs dažādos virzienos," par darāmajiem darbiem izlasē stāstīja Dārziņš.

Hokeja pavasari 38 gadus vecais Dārziņš, kurš šajā sezonā nav spēlējis profesionālā līmenī, sagaida trenera asistenta statusā, taču neesot tā, ka šie pienākumi viņam ir sveši.

"Jau ļoti sen hokeju skatos ar citādākām acīm, nekā spēlētājs. Trenera domāšanas veids - neteiktu, ka tas tagad ir šoks smadzenēm. Turpinu strādāt tādā pašā režīmā, lai arī sajūtas, protams, būs citādākas," atzīmēja Dārziņš.

"Esmu kā švamme - uzsūcu visu informāciju. Kad beigsies šis posms, būs jāsaliek šī jaunā informācija pa plauktiem. Hokejs paliek tas pats un šis darbs nav nekāds kultūršoks," turpināja Dārziņš.

Pārbaudes spēlēs vieni no Latvijas izlases mērķiem būs uzspiest savu spēles stilu un realizēt momentus, tāpat jāmēģina arī izcīnīt uzvaras, secināja Dārziņš.

"Šīs spēles ir vairāk informatīva norāde, kas mums sanāk vai nesanāk, kas trūkst vai tieši otrādi - klikšķ. Kad ir duelis pret pretinieku, tāpat tā ir sāncensība, kuras noslēgumā tu kā hokejists gribi būt uzvarētājs," atzina Dārziņš.

Latvijas izlase pirmās pārbaudes spēles aizvadīs jau 6. un 7.aprīlī, kad "Daugavas" stadionā aiz slēgtām durvīm spēkosies ar Polijas izlasi. 22. un 23.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī notiks spēles ar Šveices komandu. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4.maijā viesos ar Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!