Foto: LETA

Par Latvijas hokeja izlases labākajiem spēlētājiem 2023. gada pasaules čempionātā atzīti komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, uzbrucējs Rodrigo Ābols un vārtsargs Artūrs Šilovs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase dramatiskā cīņā savā pirmajā pasaules čempionāta pusfinālā ar 2:4 piekāpās meistarīgiem kanādiešiem, kas cīņas gaitā divas reizes atspēlējās.

Latvija tagad rīt spēlē par bronzas medaļām tiksies ar ASV un Vācijas dueļa zaudētāju.

Lai gan Latvijai ir vēl viena spēle, turnīra organizatori jau sestdien apbalvoja labākos spēlētājus. Labāko spēlētāju balva iedota diviem vadošās maiņas uzbrucējiem Daugaviņam un Ābolam, kā arī praktiski visu turnīru Latvijas vārtus sargājošajam Šilovam.

Latvijas vārtos pasaules čempionātu sāka Ivars Punnenovs, tomēr pēc ielaistiem diviem vārtiem atklāšanas spēlē pret Kanādu tika nomainīts jau piektajā minūtē. Viņa vietā vārtos stājās Šilovs, kurš bija neaizvietojams turnīra turpinājumā. Šilovs atvairīja 232 no 251 metiena jeb 92,43 % metienus.

Daugaviņš aizvada vienu no saviem labākajiem pasaules čempioniem karjerā, lai gan pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm 2022. gada ziemā paziņoja par aiziešanu no valstsvienības. Daugaviņš turnīrā pierādīja sevi kā izcilu kapteini, deviņās spēlēs līdz šim gūstot trīs vārtus un izdarot trīs rezultatīvas piespēles. Viņa kontā arī desmit soda minūtes, bet deviņās spēlēs nopelnīts summā neitrāls lietderības koeficients.

Ābols deviņās spēlēs bija labākais Latvijas izlases vārtu guvējs, summā iekrājot septiņus rezultativitātes punktus (5+2). Viņa kontā četras soda minūtes un lietderības koeficients "-2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!