Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien, 9.maijā, Prāgā guva svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta elitē, dramatiskā mačā pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pieveicot Austrijas valstsvienību.

Tādējādi Latvija beidzot A grupas kopvērtējumā izrāvusies no pēdējās vietas un pakāpjoties jau uz sesto vietu, taču uzvara tikai pagarinājumā atņēma Latvijai cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase spēli iesāka tradicionāli aktīvi, taču pirmie vārtus guva austrieši pirmās trešdaļas noslēgumā. Viņiem arī turpinājumā piederēja iniciatīva ar atsevišķiem mūsu komandas uzbrukumiem. Tomēr gaidītais rezultāta izlīdzinājums nāca otrā perioda vidū, Laurim Dārziņam pārspējot Bernhardu Štarkbaumu Austrijas komandas vārtos.

$d_id=77; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Trešajā trešdaļā Austrija gan centās nopelnīt uzvaru pamatlaikā, taču kārtējo izcilo sniegumu vārtos demonstrēja Edgars Masaļskis, arī disciplīna mūsu komandā vairs "neklibota", taču vārtu gūšana arī nevedās, un spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Pagarinājumā bija nepieciešamas tikai 33 sekundes, lai noteiktu spēles uzvarētāju – kārtējā lieliskā Dārziņa – Daugaviņa saspēle, un mūsu izlases kapteinis vēlreiz pielika uzvaras punktu Latvijas komandas spēlei šajā pasaules čempionātā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!