Foto: F64

Latvijas izlases sastāvs beidzot ir sabalansēts, jo labu sniegumu rāda visas četras maiņas, nevis daži līderi, līdz ar to spēles likteni var izšķirt jebkurš no virknējumiem, uzskata Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlase svētdien vakarā ar 3:1 uzvarēja Slovākiju, izcīnot otro panākumu turnīrā divās aizvadītās spēlēs, jo sestdien ar 3:0 tika pieveikta arī Dānija. Ar sešiem punktiem Boba Hārtlija vadītā Latvijas valstsvienība ir A apakšgrupas līdere.

"Beidzot mums ir komanda, kurā rezultātu var izšķirt visas maiņas. Nav tā kā iepriekšējos trīs gados, kad jācer uz pieciem sešiem spēlētājiem - ja viņiem neiet spēle, tad ir vakars. Tagad var redzēt, ka visi labi spēlē," pēc cīņas ar slovākiem žurnālistiem sacīja Daugaviņš.

Latvijas izlases kapteinis šajā mačā nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, asistējot Andrim Džeriņam, kad viņš cīņas 51.minūtē vairākumā panāca 3:1.

"Jebkuri vārti iepriecina. Mēs labi spēlējām, daudz ko neitralizējām, taču uzbrukums vēl nedaudz klibo. Laikam es vēl nevelku līdzi partneriem. Taču galvenais, ka mēs darām komandas darbu un ir spēlētāji, kuri "izvelk"," maiņas kopdarbu uzsvēra Daugaviņš, kurš arī piebilda, ka pēc spēlēm ir ļoti rūpīgi jāatjauno spēki, jo Ķelnes "Lanxess Arena" ir ļoti karsts.

"Mēs šeit esam atbraukuši ar mērķi. Pēc spēles ar Dāniju bija svarīgi atgūties, jo hallē ir nenormāls karstums - svīsti, sāk raut krampji, tāpēc svarīgi pēc spēles uzņemt šķidrumu, daudz dzert ūdeni, lai šajā svīdonī var izturēt visu spēli," bilda pieredzējušais spēlētājs.

Nākamā spēle Latvijas izlasei būs otrdien pret Itāliju, kas teorētiski tiek uzskatīta par grupas pastarīti. Tomēr Daugaviņš uzsver, ka tieši tāpēc mačam būs jānoskaņojas daudz rūpīgāk.

"Mums jau bijuši tādi grābekļi nez cik gadus. Mēģināsim noskaņoties uzvarai, un arī treneris mums ir tāds, kurš neļaus atslābināties. Ir jāsaprot, ka arī nākamā cīņa ir ļoti nozīmīga, bet var just, ka visa komanda ir ļoti koncentrējusies darbam, kas ir jāizdara arī pret itāļiem," skaidroja Daugaviņš.

Slovāki aizvadītajā spēlē brīžiem darbojās rupji, tomēr Daugaviņš uzskata, ka tas nebija apzināti. "Tāds ir hokejs, citās spēlēs nūjas lido pa gaisu. Mēs sākām aktīvi, bet viņiem spēki arī nav neizsmeļami, pussoli pazaudē un nūja ir gaisā. Protams, šodien laukumā bija kaut kāds ķīselis, taču tas nebija speciāli domāts," atzina spēlētājs.

"Žurnālistiem patīk stāstīt un uzsvērt, ka slovākiem nav spēcīgais sastāvs, taču arī mums nekad nav bijis spēcīgs sastāvs. Mums arī ir tikai viens NHL spēlētājs, kurš arī velk komandu. Mēs pie tā esam pieraduši, bet viņiem tas, ka nav NHL spēlētāji, ir šoks. Mēs vienalga cīnītos arī pret viņu labākajiem, ko esam pierādījuši. Mēs mākam spēlēt, tagad par to ir arī ticība, kas nebija iepriekš. Protams, slovākiem nav olimpiskais sastāvs, taču arī mums nav," norādīja viens no komandas līderiem.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas izlasei planētas meistarsacīkstes izdevies uzsākt ar divām uzvarām. Pirms tam vienīgo reizi tā pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, taču toreiz otrajā mačā tika piedzīvota neveiksme.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Latvija, bet pieci punkti ir Krievijai. Četrus punktus tikmēr guvusi Zviedrija, kamēr pa trim punktiem izcīnījušas Vācija un ASV. Savukārt pie diviem tikusi Slovākija, kamēr viens punkts ir Itālijai, bet bez punktiem ir Dānija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien pret Itāliju, kam sekos spēles ar Zviedriju, ASV, Krieviju un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!