Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš guva vienus no diviem Latvijas izlases vārtiem spēlē ar Krieviju (2:5), pēc zaudējuma sacīja, ka arī nākamais mačs svētdien ar Vāciju būs ļoti grūts, taču divas reizes pēc kārtas zaudēt nedrīkst, līdz ar to otrā spēle pasaules čempionātā Teda Nolana vadītajai komandai būs uz dzīvību vai nāvi.

"Arī Vācija ir meistarīga komanda, un zinot viņu spēles stilu, kā viņi "kapā" visas 60 minūtes, būs grūti. Bet divas spēles zaudēt pēc kārtas nedrīkst, tāpēc rīt [svētdien] būs spēle uz dzīvību vai nāvi," pēc mača Latvijas žurnālistiem sacīja Daugaviņš.

Pret Krieviju Latvijas izlase kopumā nospēlējusi labi, taču pietrūcis meistarības, lai titulētos sāncenšus uzvarētu, tomēr Latvijas izlase ieguvusi pārliecību, ka var cīnīties ar jebkuru komandu.


"Spēlējām labi, zaudējām uz savām stulbām kļūdām, bet tā bieži gadās. Esot vadībā bija neliels lūzums, sākās nervozitāte, jo ne daudzi ir pieraduši būt vadībā ar 1:0 pret grandiem. Mums jāiemācās noturēt vadību. Šī bija laba mācība spēlei ar Vāciju, jo tagad pārliecības ir drusku vairāk," plusus uzskaitīja šo sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījušais hokejists.

Mazākumā ielaistie vārti bija nepatīkami, taču komandai vajadzējis cīnīties tālāk. "Nedaudz salūzām pēc tam. Tas otrs noraidījums bija tāds slidens, taču tas ir noraidījums un jāiet jācīnās tālāk. To otro golu es ņemu uz sevis – gribēju ripu mest ārā no zonas, taču viņa pārleca pār nūju. Ko darīt, hokejā tādas stulbas kļūdas gadās. Mēģinājām, darījām ko varējām, bet mums vēl pietrūkst tās pārliecības kāda ir Krievijai," teica Daugaviņš.

Par savu iemesto ripu hokejists uzsvēra, ka tā nākusi nedaudz par vēlu. "Cik nu smuks, cik nesmuks gols man sanāca, taču pie rezultāta 1:4 tas vienkārši ir gols, jo vārti jāmet tad, kad vajag mest, nevis tad, kad spēle gandrīz jau zaudēta. Pats jūtos labi, trešajā periodā mani palaida paskriet divās maiņās. Tas man ir labi, iedeva izskrieties un rītā būs vieglāk, tas man palīdzēs. Šodien jutos par 95 procentiem, tie pieci procenti [klāt] būs rīt," Daugaviņš ir pārliecināts, ka turpinājumā jābūt labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!