Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases hokejists Kaspars Daugaviņš cer, ka sapnis par Nacionālo hokeja līgu (NHL) vēl nav beidzies, turklāt uzbrucējs vēl vēlas savā karjerā pacīnīties par Stenlija kausu, sarunā ar žurnālistiem ceturtdien izteicās pats spēlētājs.

Kā zināms, trešdien tika apstiprināts, ka nākamās divas sezonas Daugaviņš aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo", ko vada latviešu speciālists Harijs Vītoliņš.

"Pārrunas ar Maskavas "Dinamo" bija kādas trīs nedēļas. Kad vēl Šveicē ritēja izslēgšanas spēles, man zvanīja Vītoliņš un teica, ka viņam ir vēlme redzēt mani sastāvā," pauda Daugaviņš. "Atbildēju, ka man vajag laiku, jo tobrīd vēl cīnījos izslēgšanas spēlēs un man par pārcelšanos uz citu komandu īpaši negribējās domāt. Kad beidzās sezona, sarunas kļuva aktuālākas. Savstarpēji ar Maskavas klubu bijām jau vienojušies kādu laiciņu atpakaļ, atlika vien nokārtot detaļas ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kam piederēja tiesības uz mani."

Pirms šīs sezonas Daugaviņš ilgu laiku gaidīja līgumu no kāda NHL kluba, taču kontrakta piedāvājumu tā arī nesaņēma. Tā rezultātā hokejists kādu laiku bija bez kluba, bet sezonas gaitā pievienojās Šveices augstākās līgas (NLA) komandai Ženēvas "Servette", īsā laikā kļūstot par vienu no vienības līderiem.

"Ļoti ilgi sēdēju un domāju par pievienošanos Maskavai. Tas bija viens no grūtākajiem lēmumiem manā karjerā. It kā vienmēr bija doma braukt atpakaļ uz Ziemeļameriku un cīnīties par vietu NHL. Pagājušajā vasarā man solīja piedāvāt NHL līgumu, bet beigās paliku ne ar ko, un Eiropā arī visas komandas bija nokomplektējušās. Tāpēc Ženēvā ierados, parakstījis pārbaudes līgumu. Bija grūts lēmums - sēdēt un atkal gaidīt visu vasaru, līdz NHL tiek atvērts brīvo aģentu tirgus, vai arī pieņemt labāko kontraktu, ko piedāvā Eiropā," sacīja latvietis.

"Protams, bija ļoti grūti, un uzskatu, ka rīkojos pareizi, jo Maskavas "Dinamo" klubs ir viens no spēcīgākajiem KHL, turklāt to vada latviešu treneris, kurš pats grib mani sastāvā. Pie viena komandā spēlē arī Mārtiņš Karsums, ar kuru savulaik esmu cīnījies vienā maiņā. Klubs ir pazīstams ar to, ka tam ir laba organizācija, kas vienmēr izpilda savas saistības," atzina Daugaviņš, kuram Vītoliņš jau piekodinājis, lai uzbrucējs gatavojas smagai nometnei. "Ceru, sapnis par NHL vēl nav beidzies. Tagad šie divi gadi labi jānospēlē KHL, un tad jau viss būs no manis atkarīgs. Es labprāt vēl pacīnītos par Stenlija kausu."

Pats Daugaviņš stāstīja, ka viņš no "Servette" komandas atvadījies solīdi, nekādus tiltus ar kluba vadību nenodedzinot. Sezonu Ženēvas klubs noslēdza NLA izslēgšanas spēļu pusfinālā, sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpjoties cita latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Cīrihes "ZSC Lions", kas pēcāk triumfēja arī finālā

"Šī bija laba sezona man pašam, arī komandai. Tiesa, beigas gan varēja būs labākas. Jau vairākkārt man bija pieredze ar septītajam spēlēm, arī citiem komandā, tāpēc nekas jauns tas nebija. Nekas šādā gadījumā citādāk nav jādara - ir jāspēlē tieši tā, kā spēlēji pirmajā, otrajā, trešajā spēlē. Ir jāizliekas laukumā un nav ko taupīties, jo nezini, vai nākamajā dienā maz vilksi slidas kājās. Sērija nenoslēdzās, kā mēs gribējām, taču cepuri nost Cīrihei, kas bija ļoti spēcīga komanda. Ne par velti viņi finālā nospēlēja tik pārliecinoši," uzsvēra Daugaviņš, kurš šonedēļ pievienojās Latvijas izlasei, kas turpina gatavoties gaidāmajam pasaules čempionātam Minskā.

Jau piektdien Latvijas valstsvienība aizvadīs Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēli savā laukumā pret Franciju.

"Pirmie treniņi ar izlasi bija grūtāki, taču vēlāk jau sāku justies normāli. To, kā jūtos, parādīs piektdienas mačs pret Franciju, nevis treniņi," uzskata Daugaviņš, kurš pirmajā treniņā neesot apjucis no tā, ka izlasē trenējas vairāki hokejisti, kuri pirms tam uz valstsvienību ne reizi nebija uzaicināti. "Visus jau pazinu pirms tam, jo ar jaunākiem puišiem no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" vasarā biju slidojis kopā pie trenera Leonīda Tambijeva."

"Prom no Ženēvas lidot uz izlases treniņu varēju kaut nākamajā dienā pēc sezonas beigām, bet, kā jau pieņemts klubu sezonā, parasti ir divas dienas atpūta un pēc tam visa komanda kopā pēdējo reizi aiziet vakariņās. Arī treneru sapulces notiek, kur viņi pasaka, kas bija labi un kas - slikti. Pats Latvijā ielidoju pagājušās nedēļas vidū pirms pārbaudes spēlēm ar Krieviju. Nebiju slidojis jau piecas dienas, tāpēc nebūtu prāta darbs uzreiz likt spēlē. Sarunājām, ka ar izlasi sākšu trenēties šonedēļ," atklāja Daugaviņš.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!