Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase ļoti labi pazīst Krievijas izlases galveno treneri Oļegu Znaroku, tāpēc spēlētāji zina, kādus spēles plānus viņš varētu pielietot, portālam "rsport.ru" sacīja Kaspars Daugaviņš.

Latvijas un Krievijas izlases pirmdien pasaules čempionāta Ķelnes grupas sestajā kārtā aizvadīs savstarpējo spēli. Mača sākums pulksten 21:15. Arī šogad Krievijas izlasi vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kuri savā karjerā vadījuši arī Latvijas valstsvienību.

"Znaroks ļoti labi zina mūsu komandu, gandrīz visus puišus viņš ir trenējis, taču mēs ļoti labi zinām Oļegu gan no darba ar Latvijas izlasi, gan no KHL. Mēs zinām viņa spēles zīmējumus, zinām, ko viņš prasa no spēlētājiem, zinām, kā viņa komandas spēlē vairākumā. Tā kā mums vajag laukumā atdot visu sevi, lai neļautu pretiniekiem izveidot momentus," teica Daugaviņš.

Daugaviņš arī stāstīja, ka viņam ar Znaroku ir draudzīgas attiecības.

Latvijas izlase mačā ar Krieviju plāno pietaupīt komandas līderus, bet vārtus pirmo reizi pasaules čempionātā sargās Ivars Punnenovs. Tas tiek darīts, jo Latvijas izlasei izšķirošā spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā būs pret Vācijas valstsvienību.

"Mēs varējām izcīnīt punktus gan pret zviedriem, gan pret amerikāņiem. Mums šajās spēlēs vajadzēja dabūt vismaz vienu punktu. Tagad mums vajadzēs punktus pret Vācijas izlasi," teica Latvijas izlases treneris Artis Ābols.

"Lai ko Bobs Hārtlijs teiktu, viņš ir reālists. Viņš patur prātā to, ka Vācijai ir divas brīvas dienas un viņiem ir pastiprinājums no Ziemeļamerikas. Jā, mēs to paturam prātā pirms spēles ar Krievijas izlasi," uzsvēra Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!