Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupas spēlē Košicē ASV valstsvienība ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Somijas valstsvienību.

Šajā mačā lielāko uzmanību izpelnījās gaidāmā Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmo divu numuru kandidāti – amerikānis Džeks Metjūzs un soms Kāpo Kako, kurš iepriekšējās divās spēlēs guva piecus vārtus. Šajā mačā abi palika "sausā".

ASV hokejisti šīs spēles pirmajās 11 minūtēs guva divus vārtus. Vispirms jau pirmajā minūtē Breidijs Skjei izdarīja precīzu vārtu augšējā stūrī, bet tad Džonijs Gudro pārsteidza vārtsargu ar ļoti precīzu metienu no nulles leņķa.

Perioda pēdējā minūtē Somijas hokejisti savā aizsardzības zonā uzvarēja iemetienā un lielā ātrumā devās uzbrukumā, kur no labās malas precīzu metienu caur vārtsarga padusi izdarīja Hari Pesonens. Savukārt otrā periodā pēdējā minūtē Niko Ojamaki izdarīja precīzu metienu no uzbrukuma zonas vidus un realizēja vairākumu, izlīdzinot rezultātu. Spēle turpinājās līdzīgi, un bija nepieciešams pagarinājums, kurā Dilans Larkins izslidoja caur visiem somiem un meta precīzi.

Somija pēc šī zaudējuma saglabāja līderpozīciju A grupā ar trīs spēlēs izcīnītiem septiņiem punktiem, bet ASV šobrīd ir trešā ar pieciem punktiem.

$duelID=1217;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!