Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar trim gūtiem vārtiem izceļoties Leonam Draizaitlam, Vācijas hokeja izlase sestdien svinēja uzvaru pārbaudes mačā.

Vācieši ar rezultātu 5:1 (0:0, 2:1, 3:0) sagrāva Latvijas izlases pretinieci pasaules čempionātā Austriju.

Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Draizaitls šajā mačā izcēlās arī ar vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Latvijas izlases nākamā pretiniece pārbaudes spēlēs Šveice savā laukumā ar 3:4 (0:1, 2:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Francijai.

Francūžiem divu vārtus guva Damjēns Flerī no Grenobles "Bruleurs de Loups" komandas, bet uzvaras vārti bija "Fribourg-Gotteron" hokejista Šarla Bertrāna kontā.

Šveice ir arī Latvijas izlases pretinieci maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Vēl no latviešu pretiniecēm Čehija viesos ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzveica Slovākiju, bet Norvēģija savā laukumā ar 4:3 (3:0, 0:0, 0:3. 1:0) pagarinājumā uzveica Dāniju.

Savukārt Lielbritānijas hokeja izlase savā laukumā ar 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras treneru kolektīvā strādā leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš. Britiem ar "hat-trick" izcēlās Notingemas "Panthers" uzbrucējs Roberts Fārmers.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Otrā grupā Košicē tikmēr spēkosies Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija, Dānija, Francija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!