Foto: F64

Latvijas izlases hokejisti piektdien pirmajā pasaules čempionāta spēlē spēja veiksmīgi radīt vārtu gūšanas iespējas, bet tās neizmantoja, sarunā ar Latvijas Televīziju pēc mača atzina hokejisti Andris Džeriņš un Kārlis Čukste.

Ziņots, ka Latvijas izlase čempionāta atklāšanas spēlē pirmajā periodā nonāca zaudētājos ar 0:3 pret ASV hokeja izlasi, bet mačā zaudēja ar rezultātu 1:4 (0:3, 0:1, 1:0).

"Es teikšu tā, ka mēs pirmajā trešdaļā arī diezgan labi spēlējām, ja neskatās uz rezultātu," pēc spēles sprieda Džeriņš. "Mēs izveidojām ļoti daudz iespēju. Vienkārši tās iespējas jārealizē. Domāju, ja būtu tas viens vai divi "goliņi" iekrituši, spēle būtu pilnīgi citā gultnē."

Aiviekstietim tika vaicāts, vai Latvijas izlase, šādi nonākot zaudētājos, nav pārāk cienījusi pretiniekus, kuri vairums spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Protams, ka čaļi no NHL brauc, un kaut kādā mērā pietāte veidojas. Izkāp uz ledus un redzi, ka viņi arī ir tādi paši cilvēki. Viņi arī piekūst un taisa kļūdas. Domāju, ka tad visi saprata, ka mierīgi var spēlēt un nav problēmu," izteicās uzbrucējs.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlase gan izpildīja vairāk metienu nekā ASV hokejisti. Džeriņš uzskata, ka tas notika, pateicoties centieniem doties uz vārtu priekšu, kas jādara arī sestdien pret Somijas izlasi.

"Nemeklēt liekas piespēles, vairāk censties nogādāt ripu vārtu priekšā," par "līdzi ņemamajām" lietām sprieda Džeriņš. "Mums ir daži lieli puikas, kuri var to ripu izcīnīt un kaut ko izveidot. Jāturpina tādā pašā garā!"

Debiju pasaules čempionātos piektdien piedzīvoja 24 gadus vecais Kārlis Čukste, kurš atzina, ka pretinieki spēlējuši ātri un agresīvi. Tieši viņš izpildīja metienu pa vārtiem, pēc kura Džeriņš ripu raidīja vārtos ar atkārtotu raidījumu.

"Pirms iemetiena to sarunājām," klāstīja Čukste. "Mums bija divi kreisie aizsargi. Abi varēja iet uz metienu. Un bija labrocis, kas varēja ripu paņemt. Tā kā beigās viss labi sanāca. Tieši trāpīju uz tālo stabu tā, ka ripa labi atleca."

Aizsargs pieminēja, ka tā nav treniņos atstrādāta sadarbība, bet gan hokeja "standarts".

"Iespēju jau mums bija daudz. Domāju, ja kādu no tām būtu iemetuši, tad mazliet būtu aizķērušies. Diemžēl šodien tā nesanāca. Cerams, ka rīt sanāks," atzina Čukste, kurš pauda pārliecību par komandas funkcionālo gatavību aizvadīt divas spēles divās dienās.

Latvijas izlasei sestdien ar Somijas valstsvienību laukumā jātiekas pulksten 20.20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!