Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis ir gatavs komandas biedram Andrim Džeriņam uzdāvināt veselu iepakojumu ar savām nūjām, ja vien viņš pasaules čempionātā Ķelnē turpinās tādā pat garā sarūgtināt pretinieku komandas.

Latvijas izlase otrdien izcīnīja trešo uzvaru trijās pasaules čempionātā aizvadītajās cīņās, itāļus pārspējot ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0). Abus vārtus iemeta Džeriņš, uzvaru nodrošinot 79 sekundes pirms pamatlaika beigām. $duelID=615;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Džeriņš otro spēli pēc kārtas aizvadīja ar Cibuļska nūju, jo viņa "darbarīki" bija salūzuši. Pirms tam abi smējuši, ka Džeriņam būs jāmaksā nomas maksa, uzbrucējam, pajokojot, ka tā pēc gūtajiem vārtiem būs kļuvusi ļoti liela. Savukārt Cibuļskis tagad smejot teica, ka ir gatavs komandas biedram dāvināt pat veselu iepakojumu, lai tik viņš turpinātu iesākto.

"Paldies Džeram, viņš ielika divīti. Ja tā metīs, uzdāvināšu veselu paku viņam. Lai spēlē ar manām nūjām, uz tām ir mans vārds, tāpēc lai reklamē to. Pirms tam mums bija noruna par nomas maksu, bet, ja šitādus golus metīs, atdošu par velti," smejot sacīja Cibuļskis.

Savukārt, jau runājot par nopietnākām lietām, viņš atzina, ka pret Itālijas izlasi pirmajos divos periodos pietrūcis metienu pa vārtiem.

"Iepriekšējā spēle pret Slovākiju bija krietni grūtāka nekā šī, jo viņi vairāk skrēja, kamēr itāļi vairāk sēdēja savā zonā. Mēs nedabūjām pietiekoši daudz metienu, līdz ar to arī tāds rezultāts. Vajadzēja daudz vairāk mest un izdarīt lielāku spiedienu, taču to nedarījām," atzina aizsargs. "Metieni aizsargiem jau it kā bija, centāmies dabūt ripu līdz vārtiem, taču mēs centāmies ar kājām vilkt, bet tā vietā vajadzēja dot piespēli pa zilo līniju un tā tikt pie iespējas. Trešajā periodā tas jau izdevās, dabūjām pāris metienus cauri, itāļi sāka vairāk savā zonā sēdēt, tāpēc beigas mums bija veiksmīgas."

Pretinieku piesardzīgajā spēlē arī Latvijas izlasei radušās problēmas. "Itāļi neskrēja baigi virsū, cenšoties mūs noķert uz kļūdām un pretuzbrukumiem. Mēs viņiem to diezgan daudz arī atļāvām, jo treneri uzsvēra, ka pret šādām komandām nedrīkstam atļaut tik bieži iziet divi pret viens," sacīja Cibuļskis, kurš šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 13 sekundes, reizi metot pa vārtiem.

Nākamās trīs spēles Latvijas izlasei būs jau pret potenciālajiem grupas favorītiem - Zviedriju, ASV un Krieviju.

"Mums jāgatavojas cīnīties par uzvarām, jo treneris jau vairākas reizes ir teicis, ka šeit nav atbraucis kā tūrists, un arī mēs Ķelnē esam, lai sistos katrā spēlē. Iesim līdz galam, lai vai kas mums stājas pretī, sitīsimies cik varēsim," solīja Cibuļskis.

Pēc uzvaras pār Itālijas izlasi Latvija ir atguvusi A apakšgrupas līderes godu, jo ieguvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trijās spēlēs, bet tai ar astoņiem punktiem seko Krievija. Seši punkti ir ASV, savukārt ceturtā ar četriem punktiem ir Zviedrija, kamēr ar trim punktiem seko Vācija. Tikmēr divi punkti ir Slovākijai, kamēr viens - Itālijai, bet Dānija punktus vēl nav ieguvusi.

Kā vēstīts, Latvijas izlase pasaules čempionātu bija iesākusi ar divām uzvarām. Vispirms komanda ar 3:0 uzveica Dāniju un ar 3:1 arī Slovākiju. Pirms tam vienīgo reizi Latvijas izlase pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, bet šogad tiek aizvadīts pārliecinoši veiksmīgākais čempionāta ievads vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!