Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzvaras vārtu autors pasaules čempionāta izšķirošajā mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Andris Džeriņš uzsvēra, ka viņam un visai komandai šī ir īpaša diena, jo atkal izdevies iekļūst pasaules astoņu labāko komandu pulkā.

Džeriņa vārtu guvums sekmēja Latvijas izlases uzvaru pār Dāniju ar rezultātu 1:0. Šis panākums Latvijas izlasei ļāva B grupā ieņemt ceturto vietu un sasniegt ceturtdaļfinālu.

"Īstenībā mieru saglabāt nebija tik grūti. Mēs kā komanda bijām kopā, viens otru atbalstījām un centāmies, lai nesāktos kaut kāda veida panika. Ja kādam kaut kas neaizgāja, mēģinājām palīdzēt ar vārtiem un darbiem," intervijā LTV7 pēc mača sacīja Džeriņš.

"Es šo brīdi deviņus gadus gaidīju. Šo skaitli es ļoti precīzi zinu. Šī ir īpaša diena gan man, gan pārējiem spēlētājiem," viņš turpināja.

Latvijas izlases pretinieki ceturtdaļfināla mačā ceturtdien pulksten 21:15 pēc Latvija laika būs Zviedrijas valstsvienība, kas bija spēcīgākā komanda A apakšgrupā.

"Skaidrs, ka Zviedrija ir meistarīga komanda. Treneriem būs darbiņš, bet es zinu, ka viņi to izdarīs ļoti labi un pastāstīs mums, kāds būs spēles plāns. Ja spēles plānu izdosies izpildīt, tad redzēs, kā būs," uzsvēra Džeriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!