Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans interevijā televīzijai "Rossija 2" nosodījis uzbrucējs Zemga Girgensona rīcību spēlē pret Krieviju, vēsta krievu masu mediji.

Kā zināms, pasaules čempionātā Minskā sestdien Latvijas hokejisti ar 1:4 zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Krievijai. Otrā perioda devītajā minūtē Girgensons ar asu nūjas kustību iesita pretiniekam Aleksandram Burmistrovam, saņemot noraidījumu līdz spēles beigām. Visticamāk, ka Girgenspona rīcību izskatīs IIHF Disciplinārā komisija, un latvietim draud lielāks sods.

"Rezultāts ir atbilstošs, bet ar savu komandu arī esmu apmierināts. Puiši centās, un tas, ka mēs spēlējam tādā līmenī, jau ir liels sasniegums mūsu divu miljonu valstij. Es ticu puišiem," teica Lipmans. "Bet gribu apsveikt Krieviju. Viņi deva mums impulsu un stimulu divām nākamajām spēlēm."

Savukārt Girgensona rīcību Lipmans neattaisnoja un norādīja, ka hokejistam emocijas ņēmušas virsroku. "Protams, tās bija emocijas. Un kaut kāds NHL variants. Tāpēc, ka viņš ir no NHL. Taču nekādā ziņā tas nav attaisnojams. Esmu sašutis, jo mums taču priekšā divas nopietnas spēles. Laikam jau emocijas šoreiz ņēma virsroku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!