Foto: LETA
Esošie pasaules čempioni zviedri ne bez grūtībām iekļuva šāgada pasaules meistarsacīkšu nākamajā kārtā, ceturtdaļfinālā tikai ar vienu vārtu starpību pieveicot Latvijas hokeja izlasi.

Kā ziņojām, Zviedrija ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1), lai gan pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts bija neizšķirts — 1:1. Izšķirošos vārtus zviedri guva tikai trešajā periodā.

Viens no vārtu guvējiem Filips Forsbergs pēc spēles ar Latviju nebija pārsteigts par to, cik smagi zviedriem nācās cīnīties par šo uzvaru. "Mēs bijām sagatavojušies tam, kā Latvija spēlē," zviedru uzbrucējs citēts turnīra mājas lapā. "Kanādai bija ar viņiem smaga spēle, ļoti grūti gāja amerikāņiem, Somija viņiem bija neliels sarūgtinājums, bet visas pārējās spēles bija ļoti labas. Viņu vārtsargs spēlē lieliski, tā kā mūsu mačs bija tieši tik smags, kā mēs gaidījām."

Elvja Merzļikina spēli izcēla arī Mika Zibanejads. "Viņš ir lielisks," atzina zviedru uzbrucējs. "Viņš ir viens no un, iespējams, lielākais iemesls, kāpēc viņi ir šeit. Komanda ļoti labi spēlē viņa vārtu priekšā. Viņi neitralizēja daudzus, arī bīstamus metienus, un viņš redzēja lielu daļu no tiem."

"Zviedrija ir laba komanda, bet arī mums bija iespējas," pēc mača atzina Latvijas izlases uzbrucējs Miks Indrašis. "Ja mēs būtu realizējuši "lielo" vairākumu, būtu mainījuši spēles gaitu. Varu teikt, ka esmu apmierināts ar šo turnīru, bet tajā pašā laikā neesmu. Mēs gribējām tikt tālāk un ticējām, ka varam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!