Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas hokeja izlase pirmdien - neilgi pēc atgriešanās no Tamperes - viesojās Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Egila Levita.

Kā informē Valsts prezidenta kanceleja, Levits pateicās Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, treneru korpusam, atbalsta personālam un vadībai par vēsturisko uzvaru pasaules čempionātā hokejā, izcīnot trešo vietu.

"Vakar mēs bijām kopā. Šī diena paliks mūsu tautas vēsturiskajā atmiņā. Vēlāk cilvēki teiks: "Tas notika tajā gadā, kad mēs uzvarējām Tamperē!" svinīgajā Latvijas hokeja izlases godināšanas pasākumā teica Valsts prezidents Levits.

"Vēlētos jums pasniegt Valsts prezidenta medaļu trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, par aizraujošo un dramatisko spēli. Tā bija vienreizēja! Otrkārt, par jūsu gribasspēku, izturību un motivāciju arī no sliktas pozīcijas panākt uzvaru. Un, treškārt, galvenokārt, ka jūs devāt mūsu tautai vienotības sajūtu. Šādi brīži notiek reti. Tāds brīdis bija vakar, un to jūs mums dāvājāt!" pauda Valsts prezidents.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti svētdien Tamperē pirmo reizi vēsturē guva medaļas pasaules čempionātā, bronzas finālā ar 4:3 dramatiski uzvarot ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!