Pēc vēsturiskā triumfa 25. maijā, kad Latvijas ar rezultātu 3:1 Pasaules čempionātā hokejā uzvarēja Zviedriju, Latvijas komandas līdzjutēji devušies uz Zviedrijas vēstniecību nolikt ziedus.

Kā novēroja portāls "Delfi" pie vēstniecības pulcējušies vairāki simti līdzjutēju, paužot skaļu sajūsmu par Latvijas uzvaru un nokļūšanu pusfinālā. Pie faniem iznāca arī Zviedrijas Karalistes vēstniece Latvijā Kārina Hēglunda, kura atzina, ka ziedu nolikšana pie zaudējušas komandas valsts vēstniecības ir brīnišķīga tradīcija.

Pēcspēles došanās uz pretinieka komandas vēstniecību, lai noliktu pie tās ziedus, aizsākās šīs tūkstošgades sākumā. Īpaši jāizceļ vēsturiskā uzvara pār Krievijas komandu 2000. gadā, kad vairāki tūkstoši hokeja līdzjutēju devās uz Krievijas vēstniecību Rīgā, lai pie tās noliktu ziedus.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā spraigā cīņā ar 3:1 pieveica Zviedriju, pirmo reizi Latvijas sporta vēsturē iekļūstot labāko četriniekā. Latvijas izlase līdz ceturtdienai ne reizi pasaules čempionāta ietvaros nebija uzvarējusi Zviedriju pamatlaikā, vienīgo panākumu savstarpējos dueļos gūstot pēcspēles metienu sērijā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!