Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta Parīzes grupas mājiniece Francija piektdien piektās kārtas spēlē ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Baltkrievijas izlasi, kas tika pie pirmā punkta šī gada turnīrā.

Francijas izlase šajā mačā pirmā izvirzījās vadībā, kad 13. minūtē lieliski pretuzbrukumu noslēdza Saša Treijs, bet otrā perioda sākumā Damjēns Flerī vairākumā panāca divu vārtu pārsvaru. Tomēr Baltkrievijas izlase turpināja cīņu, un 27. minūtē Aleksandrs Pavlovičs pirmais tika pie vārtsarga atsitās ripas pēc Jegora Šarangoviča metiena, un raidīja to no gaisa vārtos. Divas minūtes pirms perioda beigām Šarangovičs pats guva vārtus, precīzi metot pēc Šarla Linglē piespēles.

Trešajā periodā Baltkrievija pirmo reizi šajā pasaules čempionātā izvirzījās vadībā. Pēc lieliskas izspēles vārtu priekšā ripu Francijas "cietoksnī" ievirzīja Aleksandrs Kulakovs, panākot 3:2. Tomēr Francija spēja rezultātu atkal izlīdzināt, kad baltkrievam Aleksandram Pavlovičam neizdevās izdabūt ripu no zonas, to ieguva Pjērs Eduārs Belmārs, kurš izdarīja metienu. Baltkrievijas vārtsargs Kevins Lalands nospēlēja neveiksmīgi, un no viņa ripa lidoja vārtos.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā Francijas izturēja mazākumu. Neviena komanda pēc tam vārtus neguva, un bija nepieciešami pēcspēles metieni. Tajos Franciju līdz uzvarai aizveda Stefans da Kosta, kurš divreiz realizēja izgājienu pret vārtsargu.

Parīzes apakšgrupā cīņa par vietu ceturtdaļfinālā ir ļoti saspringta. Kanāda ir drošā līderpozīcijā ar 12 punktiem četrās spēlēs, tai seko Čehija ar 10 punktiem piecās spēlēs, savukārt trešajā vietā ir Šveice ar deviņiem punktiem. Tad Norvēģijai, Francijai un Somijai ir septiņi punkti, bet pa vienam punktam ir Slovēnijai un Baltkrievijai.

$duelID=645;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!