Foto: Reuters/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta mājiniece Francija Parīzes apakšgrupas spēlē otrdien ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Šveices valstsvienību.

Francijas hokejisti savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā spēlē veiksmīgi, jo šī viņiem ir otrā uzvara pār vienu no favorītiem. Pirms tam Francija ar negaidīti pārliecinošu rezultātu uzvarēja arī Somiju.

Jau spēles trešajā minūtē Francija izvirzījās vadībā, kad mazākumā precīzi meta Johans Ovitū. Turpinājumā pārliecinošāk laukumā darbojās Šveice, un otrajā periodā šai komandai izdevās pārņemt vadību. 22. minūtē Francijas izlase aizsardzības zonā nesadalīja spēlētājus, un Vinsēns Praplāns palika viens vārtu priekšā, metot precīzi pēc Denisa Holenšteina piespēles. Tūlīt pēc tam viņš vēlreiz pārspēja vārtsargu, kad izmantoja vēl vienu izcilu piespēli no Holenšteina.

Trešā perioda ievadā Francijas izlasei izdevās laba vairākuma izspēle, un Stefans da Kosta ar precīzu metienu izlīdzināja rezultātu, taču pēc tam Šveice laukumā atkal dominēja un tika atalgota ar precīzu metienu. Andress Ambuls saņēma teicamu piespēli no Piusa Zutera, izgāja pret Francijas vārtsargu un meta viņam virs pleca.

Francija nepadevās un vēlreiz panāca neizšķirtu rezultātu, kad Antonī Rešs četras minūtes pirms pamatlaika beigām pārsteidza šveiciešu vārtsargu ar metienu pēc apgrieziena. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā Francija bija aktīvāka, taču uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami "bullīši", kuros vienīgais precīzi meta Stefans da Kosta.

Situācija B apakšgrupas kopvērtējumā ir diezgan interesanta. Kanādas atrašanās līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs nav pārsteigums, bet otrajā un trešajā vietā ar sešiem punktiem ir Šveice un Norvēģija, savukārt Francija ar pieciem punktiem ieņem ceturto vietu. Čehija un Somija ar pieciem un četriem punktiem ierindojas piektajā un sestajā pozīcijā.

$duelID=619;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!