Foto: F64
Latvijas izlases hokejistam Ralfam Freibergam Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārā komiteja piespriedusi vienas spēles diskvalifikāciju, vēsta IIHF. Pēc šī lēmuma Latvijas izlases sastāvam pieteikts aizsargs Jānis Jaks.

Jau ziņots, ka IIHF labojusi tiesnešu kļūdu Latvijas un Čehijas izlašu pasaules čempionāta B grupas mačā Bratislavā, kad viņi pamatlaika izskaņā 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām piesprieda Laurim Dārziņam.Pats Dārziņš bija neizpratnē par šo lēmumu, bet pēc mača beigām protokolā veikts labojums, kurā noraidījums piespriests Ralfam Freibergam. Viņš pie laukuma apmales veica spēka paņēmienu pret pretinieku.

Disciplinārā komiteja pēc epizodes izskatīšanas nolēma, ka Freibergam par šo epizodi piespriežama vienas spēles diskvalifikācija. Viņš šo sodu saņēmis savā 28. dzimšanas dienā.

Līdz ar to Latvijas izlasei mačā pret Krieviju nāksies iztikt bez aizsarga Freiberga.

Latvija šajā mačā nopelnīja divus 5+20 minūšu noraidījumus. Vispirms otrā perioda ievadā Māris Bičevskis tika sodīts par spēka paņēmienu galvas un kakla rajonā,

Piektdien IIHF izskatīja tikai Freiberga sodu, bet Bičevska pārkāpums nav bijis dienaskārtībā, tādējādi noprotams, ka uzbrucējs varētu tikt cauri sveikā bez sankcijām.

Aizlāpot robu aizsardzībā, Latvija turnīram pieteikusi 23 gadus veco aizsargu Jāni Jaku, kuram šis būs trešais čempionāts karjerā.

Jaks šo sezonu pavadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Amerikas Starptautiskās koledžas (AIC) vienību "Yellow Jacket". Jaks 38 NCAA spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase B grupā ar sešiem punktiem atrodas piektajā vietā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā. Komandai apakšgrupā vēl atlikušas spēles ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju, kas nozīmē, ka bez norvēģiem Latvijai vajag gūt vēl uzvaru arī pret kādu no abām favorītēm, lai varētu cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Nākamais mačs Latvijai būs sestdien pulksten 13.15 pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!