Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs sarunā ar Latvijas Televīziju pēc valstsvienības zaudējuma pret Vācijas hokejistiem neslēpa vilšanos par vienības vājo vārtu gūšanas iespēju realizāciju 2021. gada pasaules čempionāta laikā.

Ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien noslēdza 2021. gada pasaules čempionātu, pēc sāpīga zaudējuma (1:2) pret Vācijas izlasi neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

"Sāpīgi, sāpīgi," uzreiz pēc spēles neslēpa Freibergs. "Tik tuvu. Varbūt šī spēle, varbūt arī iepriekšējās spēles. Tas viens punktiņš kaut kur pietrūka. Kaut kas visu laiku pietrūka visu turnīru, lai būtu patīkamāk. Tāds ir hokejs. Vai bijām pelnījuši vai nebijām? To nezinām. To jūs paši varat labāk spriest. Bet bišķin rūgtums ir."

Latvijas hokeja izlase turnīru noslēdza vien ar 15 gūtiem vārtiem septiņās spēlēs. Savukārt divi precīzi metieni 24 iespējās spēlēt vairākumā ir pats sliktākais radītājs visā čempionātā.

"Visu turnīru nav mums nevienu skaistu vārtu," sprieda aizsargs. "Piecatā pret trim Indulis [Miks Indrašis] iemeta smuki, un pirmajā spēlē pret Kanādu. Mums laikam tie skaistie vārti nenāks viegli. Varbūt bija jāmaina pavisam citādāks spēles stils. Kaut gan mēs to darījām – metām, centāmies, līdām uz vārtu priekšu. Nezinu. Jātrenējas vairāk varbūt."

Hokejists uzsvēra, ka turnīrs bijis smags, bet visi Latvijas izlases pārstāvji cīnījušies līdz galam. Tāpat Freibergs vēlējās pateikties līdzjutējiem.

"Liels paldies visiem, kas mums ticēja, kas bija pie autobusiem, sagaidīja mums pie viesnīcām un ledus arēnas. Paldies arī tiem, kuri mūs neatbalstīja. Tas mums arī palīdzēja beidzot. Augustā ir nākamās spēles izlasē. Žēl, bet gribētos vairāk," nosprieda hokejists, kurš pie viena arī paslavēja vāciešus, bet atgādināja, ka jau augusta izskaņā Latvijas izlasi sagaida 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs.

2021. gada pasaules čempionāts hokejā turpināsies jau ceturtdien, kad astoņas valstsvienības aizvadīs ceturtdaļfinālu spēles. Latvijas izlases pārdarītāja Vācijas valstsvienība tajā tiksies ar Šveices hokejistiem.

$duelID=1415;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!