Foto: F64
Jaunajam Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Zemgum Girgensonam draudējusi diskvalifikācija līdz pašlaik ritošā pasaules čempionāta beigām, tāpēc piešķirto vienas spēles diskvalifikāciju izlases nometne uztver kā atvieglojumu.

Kā ziņots, sods Girgensonam tika piešķirts par pārkāpumu ceturtdien notikušajā mačā ar Slovākiju. Cīņas pirmās trešdaļas beigās Girgensons pēc spēka paņēmiena ar nūju iedūra vēderā pretinieku aizsargam Braņislavam Mezejam.

Dodoties uz disciplinārās komisijas sēdi, Girgensons un izlases galvenais treneris Teds Nolans nebija gaidījuši, ka tiks izskatīts latviešu uzbrucēja pārkāpums. Tā vietā viņi gaidījuši, ka tiks lemts par Mezeja rupjo spēka paņēmienu, kurā Girgensonu no potenciāli ļoti smagas ielidošanas bortā ar galvu paglabā paša uzbrucēja laicīga sagrupēšanās.

Tomēr sēdes laikā ar video atkārtojumiem uzskatāmi tika parādīts, ka Girgensons sitiena izdarīšanas brīdī nūjas galu no sava cimda bija izbīdījis par ievērojamu tiesu, kas tūlītēji klasificējams kā īpaši rupjš dūriens. Televīzijas atkārtojumos šī epizode nav labi pārskatāma, bet komisijas papildus video kamerās pārkāpums piefiksēts ļoti skaidri.

Arī Nolans neslēpj atvieglojumu, ka Girgensons ticis tikai pie vienas spēles diskvalifikācijas, izsakot cerību, ka uzbrucējs no šīs epizodes gūs labu mācību.


"Viņu pārņēma emocijas, ko šādās epizodēs nedrīkst pieļaut. Šāda mācība tik agrā jaunībā palīdzēs Girgensonam augt, bet mēs kā komanda varam uzskatīt sevi par laimīgiem, ka viņš izlaidīs tikai vienu spēli," žurnālistiem izteicās Nolans.

Tā kā komisijas rīcībā esošie argumenti par sliktu uzbrucējam bija pārliecinoši, Latvijas izlases vadība neapsvēra iespēju iesniegt apelāciju.

Girgensons varēs atgriezties laukumā pirmdien, kad Latviju gaida čempionāta sestā cīņa ar Franciju. Savukārt šīvakara spēlē pret Vāciju viņa vietā otrajā maiņā spēlēs Gints Meija, centra uzbrucēja pozīcijā līdzās Mikam Indrašim pārvirzot Andri Džeriņu.

Latvijas un Vācijas izlases piektajā turnīra spēlē šodien savā starpā tiksies plkst.20.15.

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!