Foto: F64

Latvijas hokeja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā vairs nav atkarīgas tikai no pašiem, bet arī labvēlīgiem iznākumiem konkurentu cīņās, tāpēc nav jēgas pētīt turnīra tabulu un domāt par iespējām, bet otrdien pret Norvēģiju jāiet laukumā ar domu tikai par uzvaru, pēc pirmdien aizvadītā treniņa sacīja valstsvienības uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Jau ziņots, ka šobrīd Latvijas izlase vēl saglabā teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, taču lai tas piepildītos, nepieciešams Dānijas izlases zaudējums pamatlaikā Kazahstānai, Šveices netikšana pie punktiem spēlē ar A apakšgrupas līderi Čehiju un Latvijas uzvara pamatlaikā pār norvēģiem. Latvijas un Norvēģijas izlašu spēle VTB ledus pilī otrdien sāksies plkst.16.15, un tobrīd jau būs zināms, vai cerības tikt labāko astoņu komandu skaitā būs saglabājušās vai arī zudušas.

"Manuprāt, mums nav jāskatās turnīrā tabulā, jo citu spēles iespaidot nevaram. Pašiem ir jāizdara savs darbs un jāuzvar vēl viena spēle," lakonisks par pašreizējo situāciju A apakšgrupas turnīra tabulā bija Girgensons. "Protams, sekosim līdzi, kā pārējie nospēlē, un, ja viss sakrīt pareizi, būs patīkami, tomēr šobrīd koncentrējos tikai uz mūsu nākamo spēli".

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs nākamo pretinieku norvēģu sniegumam šajā čempionātā līdzi nav sekojis un arī gaidāmos pretiniekus īsti nezina. "Norvēģus vispār neesmu redzējis, vienīgais, ko zinu, ir Matss Dzukarello no Ņujorkas "Rangers". Labs spēlētājs," sacīja Girgensons.

Viņš sešos šajā turnīrā aizvadītajos mačos ir guvis vienus vārtus, izceļoties spēlē ar Čehiju. Hokejists atzīst, ka laukumā dara to, ko vienmēr - smagi strādā. "Domāju, ka spēlēju labi, jo arī šeit daru to, ko vienmēr - cīnos, cik varu. Jā, ir tikai viens gols un būtu bijis labāk, ja to būtu vairāk, taču pasaules čempionātos tā mēdz notikt," Girgensons sevi par mazrezultatīvu spēli nešausta, jo hokejs ir komandu sporta veids, kur katram ir jāizdara savs darbs.

Spēlē ar Norvēģiju Latvijas izlase varēs spēlēt arī nedaudz brīvāk, jo plecus vairs nespiedīs slogs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. "Pirms spēles ar Kazahstānu man stresa nebija, taču zināju, kāda ir šīs spēles likme, un tas deva papildu spēku. Protams, jebkuram pēc uzvaras bija vieglāk uzelpot, jo akmens no pleciem nokrita," atzina Girgensons.

Latvijas izlasei svētdien bija pirmā īstā brīvdiena čempionātā, jo treniņš tika atcelts, taču iespēju apskatīt pilsētu Girgensons nav izmantojis. "Bijām vēstniecībā, bet pēc tam nekur uz pilsētu nedevos. Tikai paēdu vakariņas un atpūtos. Maskavā iepriekšējo reizi biju pirms astoņiem gadiem. Tagad, cik nu esmu redzējis, pilsēta ir citādāka kļuvusi, taču neko daudz staigājis arī neesmu," teica uzbrucējs.

Viņš uzskata, ka šajā pasaules čempionātā viss noorganizēts labi. "Man nav nekādu sūdzību, viss šeit ir ļoti labi, ēdiens labs, viesnīca laba, viss kārtībā," piebilda Girgensons.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešās spēlēs gūtiem 15 punktiem ir Čehija, bet tai ar attiecīgi 13 un 12 punktiem seko Zviedrija un Krievija. Pa astoņiem punktiem guvušas Dānija un Šveice, seši punkti ir Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar, zaudējot vietu augstākajā divīzijā.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot, pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien ar 2:1 pret Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!