Foto: F64

Uzbrucējs Zemgus Girgensons Helsinkos, kur Latvijas hokeja valstsvienība gatavojas pasaules čempionātam, ieradīsies svētdien, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

"Viss sapakots. Šovakar Bufalo, rīt Helsinki," jaunais uzbrucējs ierakstījis savā "Twitter" kontā.

LHF apstiprināja, ka Girgensona ierašanās gaidāma svētdien, bet pagaidām vēl nav zināms vai viņš varēs piedalīties Latvijas izlases otrajā mačā turnīrā, kurā tā svētdien sacentīsies ar ASV.

Visdrīzāk, ka Girgensons laukumā varētu iziet vien trešajā mačā, kurā Latvija otrdien tiksies ar Austriju.

Kā ziņots, trešdien Girgensonam noslēdzās Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezona, kur viņa pārstāvētā Ročestras "Americans" vienība izslēgšanas turnīra jeb Kaldera kausa izcīņas pirmajā kārtā trīs mačos piekāpās Toronto "Marlies" komandai.

Pati Latvijas izlase uz Helsinkiem aizceļoja 24 spēlētāju sastāvā, jau laicīgi vienu brīvu vietu atstājot tieši Girgensona piesaistei.

Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo "Americans" spēlētāju, bet izslēgšanas turnīra trīs mačos viņa kontā bija trīs gūti vārti un pozitīvs lietderības koeficients +2.

Pirmo spēli Latvija aizvadīs sestdien, kad plkst.16.15 sacentīsies ar pagājušā gada čempioni Krieviju.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risināsies Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!