Foto: LETA

atvijas hokeja izlasei, kas turpina gatavoties maijā paredzētajam pasaules čempionātam Minskā, otrdien treniņos, kas tiek aizvadīti Ozolniekos, pievienosies uzbrucēji Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Tāpat noskaidrojies, ka valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans valstsvienības grožus pārņems pārbaudes turnīrā Bratislavā, uz kuru valstsvienība izlidos trešdien. Viņš Latvijā ieradīsies otrdien, bet pirmo treniņu vadīs vien Slovākijā.

Kā zināms, Girgensons šosezon debitēja Nacionālajā hokeja līgā, Bufalo "Sabres" kluba, ko trenē Nolans, rindās aizvadot 70 spēles, kuru laikā guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -6.

Tikmēr Ķēniņš pirms nedaudz vairāk kā nedēļas otro reizi karjerā kļuva par Šveices čempionu, pārstāvot Cīrihes "ZSC Lions" krāsas.

Šosezon Ķēniņš Šveices regulārajā čempionātā piedalījās 39 spēlēs, kuru laikā izcēlās ar astoņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā latvietis piedalījās 18 spēlēs, tiekot pie četriem vārtu guvumiem.

Kā zināms, pirmdien izlasei treniņos pievienojās vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet no komandas atskaitīts vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Tāpat LHF pirmdien pavēstīja, ka ar izlasi vairs netrenējas aizsargi Mārtiņš Gipters un Maksims Širokovs.

Pašlaik vēl nav zināms, vai izlasei pasaules čempionātā varēs palīdzēt uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Dārziņš pašlaik turpina atkopšanos no angīnas, kuras dēļ viņš tā arī nav paguvis iesaistīties izlases treniņos. Pats hokejists iepriekš medijos par savu pašreizējo veselības stāvokli izteicies pesimistiski, prognozējot, ka pasaules čempionāts viņam būs jāizlaiž. Savukārt Karsums joprojām atkopjas no ceļgalu un plaukstas locītavas savainojumiem. Iepriekš izlases ārsts Jānis Kvēps prognozēja, ka fiziski uzbrucējs būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, tomēr labāk to veselības problēmu dēļ nedarīt.

Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs apsūdzēti dopinga lietošanā. Pašlaik neoficiāli zināms, ka Pavlovs saņēmis pusotra gada diskvalifikāciju, kas viņam liegs spēlēt arī 2015.gada pasaules čempionātā, bet Freibergam draud pat divu gadu liegums.

Kā zināms, pirmajās divās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs Latvijas izlase izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, bet vēlāk tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas komandu.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Savukārt aizvadītās nedēļas nogalē Latvija divreiz savā laukumā spēkojās ar Franciju, tiekot pie uzvarām ar 2:1 un 6:3.

Ar deviņiem punktiem sešās spēlēs Latvijas izlase EHC turnīra kopvērtējumā ieņēma septīto vietu 12 komandu konkurencē. EHC turnīra laikā pirms pasaules čempionāta katra no izlasēm aizvadīja pa sešām spēlēm. Pērnā gada sacensībās Latvijas izlase iekrāja trīs punktus un ierindojās pēdējā vietā.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!