Foto: F64

Latvijas hokeja izlases debitants Kristers Gudļevskis pēc gūtās uzvaras pret slovākiem lielāko pateicību vēlējās veltīt saviem komandas biedriem, treneriem un Dievam.

Kā ziņots, ar trim gūtajiem vārtiem pasaules čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās Lauris Dārziņš, palīdzot Latvijas izlasei ar rezultātu 5:3 (3:1, 1:1, 1:1) pieveikt pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju. Šī Latvijas izlasei bija pirmā uzvara šī gada pasaules čempionātā.

"Pēc piedzīvotās debijas ir atvieglojums. Par savu došanos laukumā uzzināju vakar vakarā, bet tagad izjūtu lielu prieku par uzvaru. Ja vārtsargs ir izcīnījis uzvaru, tas ir svarīgākais, ko viņš var izdarīt," pēc mača žurnālistiem izteicās Gudļevskis.


"Aizsargi un laukuma spēlētāji man šodien bija ļoti lieli palīgi – kā vēl vieni cimdi un kājsargi. Vēlos pateikties komandas biedriem, kas spēlēja, treneriem, kas deva man iespēju, un Dievam, kurš man palīdzēja," izcēla vārtsargs. "Ielaist vārtus ar pirmo metienu – tā hokejā gadās. Galvenais man, jaunajam spēlētājam, šādā situācijā ir no tā mācīties un turpināt spēlēt. Uzsākt pasaules čempionātu šādā smagā situācijā bija sarežģīti, bet izdevās spēli arī izbaudīt."

"Šodien biju neparasti mierīgs, arī vakar vakarā ātri aizmigu," piebilda Gudļevskis. "Salīdzinot ar manām kluba gaitām, šajā līmenī izpildītāji ir augstākas klases, bet tajā pašā laikā spēle ir paredzamāka, jo tie, kas gribēs, atdos piespēli tur, kur vēlēsies. Ja mani lems likt vārtos vēl kādu reizi, jau būs vieglāk, jo viss jau būs mazliet pazīstams."

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!