Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja savu labāko spēli Rīgā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā, pat labāku nekā sensacionālajā uzvarā pār Kanādu, pēc izcīnītā punkta pret Somijas valstsvienību preses konferencē sacīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti svētdien B apakšgrupas mača ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās 2019. gada pasaules čempioniem Somijai.

"Mūsu plāns bija atņemt Somijai ripas kontroli. Noskatījāmies visas viņu spēles turnīrā, redzējām, kā viņi izspēlēja uzbrukumus. Mēs viņiem piespiedām spēlēt citādāku spēli," spēles plānu skaidroja Hārtlijs. "Es domāju, ka mēs nospēlējām labāk nekā pret Kanādu. Tas bija īsts komandas sniegums, esmu ļoti lepns. Izcīnījām zelta punktu. Lepojos par to, kā mēs cīnījāmies un spēlējām. Arī Jānis Kalniņš aizvadīja lielisku spēli. Pats svarīgākais, ka nepadevāmies."

Hārtlijs skaidroja, ka šajā mačā vajadzēja izdarīt spiedienu uz Somijas izlases aizsargiem. Viņiem esot ļoti labs balanss starp uzbrūkošiem un klasiska stila aizsargiem.

"Mēs ģenerējām metienus pa vārtiem, radījām "satiksmi" vārtu priekšā. Mēs labi slidojām un izdarījām spiedienu uz aizsargiem," par savu spēlētāju paveikto darbu teica Hārtlijs.

Somijas izlasē spēlē divi spēlētāji, kuri aizvadīto sezonu pavadīja Hārtlija vadītajā Omskas "Avangard" vienībā – Ville Poka un Olivers Kaski. "Tas ir koks ar diviem galiem. Viņi zina mani, es zinu viņus. Bija interesanti. Viņi ir divi labi spēlētāji un divi labi cilvēki," sacīja Hārtlijs.

Jau šobrīd skaidri zināms, ka Latvijas izlasei otrdien spēlē pret Vāciju būs nepieciešams kaut papildlaikā pieveikt Vācijas izlasi. Nepieciešamo punktu skaitu gan var ietekmēt pirmdien gaidāmās spēles starp Vācijas un ASV izlasēm, kā arī Kazahstānas un Norvēģijas vienībām, un otrdien no rīta paredzētā spēle starp Kanādas un Somijas vienībām.

"Lai arī kuru komandu es trenēju, spēlētājiem saku, ka svarīgi ir nebaidīties un spēlēt. Mēs saprotam, ka būs spiediens, bet tas ir iemesls, kāpēc spēlējam," runājot par sarežģīto situāciju grupā, teica Hārtlijs. "Spēlētāji ir lepni pārstāvēt savu valsti – fani mūs atbalsta. Mēs saprotam spēles nozīmi, bet tas ir jāizbauda. Tas ir pozitīvs izaicinājums, tādi man patīk. Rīt mēs sagatavojamies spēlei, un pirmdien būs liela diena. Vācija ir lieliska komanda, bet mūsu plāns ir būt ceturtdaļfinālā. Esam vienas uzvaras attālumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!