Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs nepārmet saviem hokejistiem pašatdeves trūkumu, tomēr norāda, ka uzbrukumā ļoti bieži vārtu gūšanas iespējas paliek neizmantotas, viņš pauda preses konferencē pēc spēles.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlases ceļš pretī ceturtdaļfinālam piektdien pamatīgi sarežģījās, jo tika piedzīvots zaudējums pēcspēles metienu sērijā Norvēģijas valstsvienībai.

"Es domāju, ka mums bija labs spēles sākums. Mēs labi slidojām un izveidojām labas iespējas gūt vārtus. Otrajā periodā ielaistie vārti mazākumā mūs piebremzēja. Mēs sākām dzīties viņiem pakaļ," norādīja Hārtlijs.

Latvijas hokejisti visus trīs vārtus pamatlaikā ielaida trešdaļu sākumos. Latvijas izlases treneris uzsvēra, ka ielaisti vārti trešdaļu sākumos un izskaņās komandām dod emocionālo kritumu, kamēr vārtu guvējiem – pacēlumu.

"Tās bija individuālas kļūdas. Viņi izmantoja šīs iespējas. Mēs pieļāvām kļūdas, un viņi lika mums samaksāt," sacīja Hārtlijs. Treneris norādīja, ka tagad abas atlikušās spēles Latvijas izlasei ir jāuzvar, lai turpinātu cīņu par izslēgšanas spēlēm.

Latvijas izlasei trešajā periodā pēc rezultāta izlīdzināšanas tika piespriesti pāris strīdīgi noraidījumi. Hārtlijs ieturēja savu pozīciju un par tiesnešu darbu nerunāja, sakot, ka šī ir ātra spēle un citreiz lēmumi ir labvēlīgi, citreiz – nē.

"Kamēr esam mazākumā, nav daudz iespēju gūt vārtus. Mūsu mērķis bija uzvarēt pamatlaikā. Mēs to neizdarījām. Mums ir jāspēlē kā komandai. Mēs paļaujamies uz visiem spēlētājiem, viņiem visiem ir jācenšas. Spēlētājiem ir laba pašatdeve, puikas spēlē smagi, taču neizmantojam labas iespējas gūt vārtus," turpināja treneris. "Komanda ir saliedēta, viņi grib pārstāvēt Latviju. Šis nav labs vakars, jo zaudējām divus punktus, bet visi spēlētāji laukumā cenšas."

Latvijas izlasē trešajā periodā savainojuma dēļ nespēlēja Kaspars Daugaviņš. Pagaidām traumas nopietnība nav zināma. Lielāka skaidrība varētu būt sestdien.

Noslēgumā Hārtlijs arī pēc šī mača slavēja Renāru Krastenbergu, kurš atkal izcēlās ar precīzu metienu. Galvenajam trenerim patīk šī hokejista briedums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!