Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs neslēpa, ka ir ļoti lepns par Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), un tas viņaprāt pierāda, ka Latvijas hokejs attīstās pareizajā virzienā.

Bļugers šajā sezonā beidzot sagaidīja iespēju uzspēlēt Pitsburgas "Penguins" sastāvā, un aizvadītajās sešās NHL spēlēs Bļugers guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt Balcers savu debiju piedzīvoja ātrāk, un 12 spēlēs kurās guvis vienus vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles.

"Tas pierāda Latvijas hokeja kvalitāti. Ieguldītais darbs, lai spēlētāji attīstītos laukumā un ārpus tā, bijis labs. Latvijā hokejs virzās pareizajā virzienā. Izlases sniegums pēdējos gados arī ir zīme, ka hokejs attīstās. Arī junioru komandas labi cīnās, un tas viņiem atvērs durvis uz lielo hokeju. Tas no viņiem atkarīgs, vai viņi to izmantos. Teodors un Rūdolfs ir divi neticami jaunie spēlētāji. Man bijusi iespēja viņus trenēt pasaules čempionātā, tāpēc esmu ļoti lepns," intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF) stāstīja Hārtlijs.

"Es sezonas laikā sekoju līdzi gandrīz visiem Latvijas spēlētājiem – Teodoram Bļugeram, Rūdolfam Balceram, Zemgum Girgensonam. Mums vairāki spēlētāji spēlē Krievijas komandās – Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Artūrs Kulda un, protams, mums ir arī Rīgas "Dinamo". Es katru vakaru skatos spēles, jo man interesē Latvijas spēlētāji. Tāpat es mācos KHL spēles stilu un iepazīstu dažādus spēlētājus," viņš turpināja.

Lai arī daudzi Latvijas vadošies hokejisti šajā sezonā demonstrē labu individuālo sniegumu, tas vēl negarantē, ka valstsvienībai izdosies uzlabot pērn sasniegto pasaules čempionātā.

"Jā, pagājušajā gadā mēs iekļuvām ceturtdaļfinālā, bet šogad pasaules čempionāts sāksies nedēļu vēlāk, tāpēc Zviedrijai, Somijai, Krievijai, Kanādai, ASV un citām komandām varēs pievienoties vairāk NHL spēlētāju. Tāpēc spēles kvalitāte būs vēl augstāka nekā iepriekšējos divos. Mums tas ir liels izaicinājums un motivācija," skaidroja Hārtlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!