Latvijas hokeja izlasei ASV valstsvienība radīja problēmas savā aizsardzības zonā, tomēr ar šo maču nekas nebeidzas, un visa komanda apzinās, ka piektdienas spēle pret Norvēģiju būs ļoti svarīga, pēcspēles preses konferencē sacīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti ar rezultātu 2:4 piekāpās ASV valstsvienībai, kas otrajā periodā divu minūšu laikā guva divus vārtus. Jau piektdien Latvijas valstsvienība aizvadīs savu piekto spēli turnīrā spēkojoties ar Norvēģiju.

"Mēs varam runāt par mentālo nogurumu, varam runāt par fizisko nogurumu. Katrai komandai jāiet cauri šādam kalendāram. Te parādās raksturs. Mēs uzticamies mūsu spēlētājiem," skaidroja Hārtlijs. "Šodien spēlējām pret labu komandu, kas radīja problēmas mūsu zonā. Mēs saprotam rītdienas spēles nozīmīgumu, un mums jābūt gataviem."

Latvijas izlasē aizvadītajā mačā savus pirmos vārtus pasaules čempionātos guva Renārs Krastenbergs, kurš visa mača garumā bija aktīvs un tika atzīts par labāko spēlētāju.


"Krastenbergs ir labs cīnītājs, viņš ir vienkāršs cilvēks, grib mācīties un viņam ir laba attieksme. Domāju, ka nākotnē viņš būs izlases līderis. Viņš vienmēr uzdod jautājumus, viņam ir labs metiens un viņš kļuvis spēcīgāks nekā pirms diviem gadiem. Esmu ļoti priecīgs par viņu," sacīja Latvijas izlases treneris.

Hārtlijs bija priecīgs uzzināt, ka no 1. jūnija pasaules čempionāta spēles drīkstēs apmeklēt skatītāji. Kopējais skatītāju skaits "Arēnā "Rīga" nedrīkstēs pārsniegt 2660 personas, bet Olimpiskajā sporta centrā – 1058 personas.

"Esmu šeit trenējis ilgu laiku, es zinu šejienes fanus un viņu atbalstu. Jo ātrāk, jo labāk," sacīja treneris. "Viņi dod enerģiju un atbalstu. Bez skatītājiem nav tas pats. Tā ir svarīga spēles sastāvdaļa. Viņi dod aizrautību un troksni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!