Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta mačā "Arēnā Rīga" pret Kazahstānu sestdien nespēja pietiekami labi kustināt ripu pa laukumu, taču to var izskaidrot ar to, ka tika aizvadīta otrā spēle divās dienās, pēcspēles preses konferencē sacīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti savā otrajā B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānas valstsvienībai.

"Mēs aizvadījām otro spēli divās dienā. Kazahstānas spēlētāji bija svaigāki, viņi labāk darbojās mūsu zonā, bija aktīvāki. Lai arī mēs pārāk daudz laika pavadījām savā zonā, pretiniekiem pārāk daudz labu iespēju nebija. Mēs spējām gūt divus vārtus, divreiz bijām vadībā, viņi vienus vārtus atguva uzreiz pēc iemetiena."

Hārtlijs arī uzteica Matīsa Kivlenieka sniegumu, un viņš uzskata, ka vārtsargs pirmajās divās Latvijas izlases spēlēs bijis labākais spēlētājs komandā. Galvenais treneris arī uzsvēra, ka viņš fiziski bija gatavs divām spēlēm divās dienās.

"Vakar viņš bija sensacionāls, arī šodien pagarinājumā mazākumā viņš spēlēja teicami. Mūsdienu sabiedrībā cilvēki strādā 50 un 60 stundas nedēļā, tāpēc uzskatu, ka mūsdienu sports kļūst mīksts, ja sāk runāt par nogurumu," norādīja treneris.

Kazahstānas aktīvo presingu pa visu laukumu Hārtlijs bija gaidījis: "Viņi šādi spēlē. Izdara lielu spiedienu, spēlē fiziski. Mūsu ripas kustība šodien nebija laba, brīžiem viņi piespieda mūs atkāpties. Uzslavas viņiem."

"Viņiem ir labs komandas kodols, kas visu sezonu spēlējuši kopā," KHL kluba Nursultanas "Baris" nozīmi uz Kazahstānas izlasi uzsvēra Hārtlijs. "Viņi šovakar bija labāki."

Hārtlijs arī norādīja, ka sagaida vairāk no Latvijas izlases vairākuma. Lai arī vairākuma iespēju nav bijis pārāk daudz, tomēr svētdien, kad Latvijas izlasei būs brīvdiena no spēlēm, komanda skatīsies video un aizvadīs īsu treniņu, pievēršos uzmanību šim spēles elementam.

Tāpat šobrīd ir skaidrs, ka Oskars Batņa, kurš guva traumu mačā pret Kanādu, nepiedalīsies trešajā spēlē pret Itāliju. Pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!