Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs atzina, ka tiesneši pieņēma pareizus lēmumus, neieskaitot Artūra Kuldas un Mika Indraša vārtus, kā arī uzslavēja video treneru darbu, kuri pamanīja Itālijas izlases nepareizo ieiešanu uzbrukuma zonā.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta trešajā mačā ar rezultātu 3:0 smagā cīņā pārspēja Itālijas valstsvienību. Šajā mačā izšķirošs moments bija, kad video treneri Pēteris Groms un Raimonds Vilkoits pamanīja, ka Itālijas izlase uzbrukuma zonā iegāja minimālā aizmugures stāvoklī, tādējādi tika anulēts itāļu vārtu guvums vairākumā trešā perioda sākumā.

"Mūsu divi video treneri uzreiz teica, ka ir pārliecināti, ka bija aizmugure. Mēs ar Gromu jau ilgi strādājam kopā, mēs viens otram uzticamies," preses konferencē pēc spēles teica Hārtlijs. "Viņi pieņēma pareizo lēmumu un nospēlēja svarīgu lomu uzvarā."

"Mēs parādījām raksturu un mūsu ripas kontrole bija laba," par maču teica Hārtlijs. "Divi neieskaitītie vārti varēja kļūt par nozīmīgu faktoru spēles turpinājumā, taču tie bija pareizi lēmumi. Mums vajadzēja turpināt spēlēt. Trešajā periodā mēs nedrīkstējām pieļaut kļūdas. Aizsardzībā spēlējām labi, bet labākais aspekts bija mūsu spēle viņu zonā."

Latvijas hokeja izlasei nākamā spēle pasaules čempionātā būs ceturtdien pret ASV valstsvienību. Hārtlijs norādīja, ka Latvija pierādījusi, ka spēj cienīgi mačoties pret hokeja lielvalstīm un nevar sagaidīt šo dueli.

"Esam izcīnījuši septiņus no deviņiem punktiem. Iepriekšējos mačos esam saskārušies ar labiem pretinieku vārtsargiem. Mums jāturpina progresēt, ja gribam sasniegt ceturtdaļfinālu. Man patīk, ko redzu, un mēs turpinām cīnīties. Mums vajag tikt pie punktiem katrā spēlē," turpināja treneris.

Latvijas izlases galvenais treneris norādīja, ka šajā pasaules čempionātā vārtsargi spēlē ļoti lielu lomu. Viņš atgādināja par Matīsa Kivlenieka maču pret Kanādu un Kazahstānas uzvaru pār Somiju, kur lieliski nospēlēja Ņikita Bojarkins.

Ivaram Punnenovam Latvijas izlases vārtos bija jāatvaira tikai 12 Itālijas hokejistu metieni, un viņš ar tiem visiem tika galā, palīdzot izlasei gūt otro "sauso" uzvaru šajā čempionātā.

"Punnenovs ir īsts cīnītājs. Viņš pirms pāris gadiem bija Latvijas izlases treniņnometnē, bet traumas toreiz patraucēja. Šodien viņš spēlēja labi, spēli kontrolēja visas 60 minūtes," norādīja Hārtlijs.

Tāpat viņš uzteica tādu pieredzējušo spēlētāju kā Mārtiņa Karsuma un Laura Dārziņa nozīmi komandā. "Viņi atbraukuši spēlēt. Mums šodien bija daudzas iespējas gūt vārtus. Līdzīgi bija Kanādai pret mums, bet viņi viņi atdūrās pret Matīsu Kilvlenieku. Šī nebija viegla spēle, mēs gribējām gūt vēl pāris vārtus," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!