Foto: LETA

Latvijas izlases hokejisti Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā demonstrēja lielisku cīņassparu, un kopumā šis turnīrs bija teicams, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

"Lieliska spēle abu komandu izpildījumā. Zinājām, ka spēle pret Zviedriju būs ļoti svarīga, bet no otras puses, skatoties uz mūsu mačiem pret ASV, Dāniju un Kanādu, mums radās pārliecība. Zinājām, ka varam cīnīties," pēc cīņas uzsvēra Hārtlijs.


"Zinājām, ka pret zviedriem nevaram noraidīties, jo mazākumā mums klātos ļoti smagi. Apsveicu Zviedriju, tomēr tai pat laikā nevaru vārdos izteikt, cik lepns esmu par saviem spēlētājiem. Lieliska cīņa un lielisks turnīrs viņu izpildījumā. Mēs augām kā ģimene. Paldies arī sponsoriem un faniem Latvijā. Mēs sajutām viņu atbalstu," apmierināts bija kanādiešu speciālists.

Savukārt Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs arī uzteica Latvijas hokejistus par cīņassparu.

"Smaga cīņa. Latvija paveica labu darbu, samazinot mūsu tempu. Mūsu uzdevums bija paātrināt spēli, tomēr viņi bija labi sagatavojušies. Diemžēl otrajā trešdaļā nopelnījām vairākus noraidījumus, bija grūti tos izturēt. Tiesa, spēlējot trijatā pret pieciem, paveicām lielisku darbu," pauda Grēnborjs. "Arī noslēdzošo periodu iesākām labi. Varējām gūt pāris vārtus, bet Latvija atspēlējās. Viņi cīnījās līdz pat beigām. Noņemu cepuri viņu priekšā par to."

Latvijas izlases rindās vārtus šajā mačā iemeta Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kamēr zviedriem izcēlās Filips Fošbergs, Viktors Arvidsons un Olivers Ēkmans-Lāšons.

Līdz ar to Zviedrija pasaules čempionāta pusfinālā tiksies ar ASV hokejistiem, kuri savā ceturtdaļfināla cīņā ceturtdien ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Čehiju.

Otrā pusfināla pārī tikmēr tiksies Šveice un Kanāda. Šveicieši ceturtdien ceturtdaļfinālā negaidīti ar 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) apspēlēja Somiju, bet kanādieši ar 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) pagarinājumā pieveica savu principiālo pretinieci Krieviju.

Pusfināli tiks izspēlēti sestdien, kamēr cīņas par pasaules čempionāta medaļām notiks svētdien.

$duelID=1005;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!