Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa vēlme palīdzēt komandai, spītējot traumai, un uzbrucēja Māra Bičevska bezbailīgā dūru izvicināšana ar augumā lielāku pretinieku, liecina par to, ka veidojas cīnītāju raksturs, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja valstsvienība, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, svētdien ar rezultātu 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) piekāpās Krievijas olimpiskajai izlasei.

"Esmu apmierināts ar spēlētāju pašatdevi, tomēr gribējām uzvarēt, kas ir katras komandas mērķis. Esamu spēruši lielu soli uz priekšu, ja salīdzina ar iepriekšējo spēli. Bija smagas pirmās desmit minūtes. Nevar dot iespējas tādiem pretiniekiem. Varu tikai izteikt komplimentus Krievijas hokejam, kur aug talantīgi un pasaule klases hokejisti. Spēles gaitā zaudējām Bičevski un Lauri Dārziņu, taču turpinājām cīnīties un saglabāt tempu," pēc spēles teica Hārtlijs.

Izlases galvenais treneris nemeklē atsevišķus vainīgos, jo zaudē komanda, nevis spēlētāji individuāli.

"Pēc šīs spēles vēlētos uzteikt katru spēlētāju. Redzējām, kā hokejisti bloķēja metienus, turklāt bija vairāk vārtu gūšanas momenti, nekā vakar. Neesmu apmierināts tikai ar faktu, ka zaudējām," teica Hārtlijs.

Pirmā perioda beigās Māris Bičevskis, aizstāvot Miku Indraši, izvicināja dūres ar augumā raženāko Jaroslavu Dibļenko, par ko tika noraidīts līdz spēles beigām.

"Soliņam teicu, ka tā bija kā Rokija cīņa ar Ivanu Drago. Mēs mēģinām veidot cīnītāja raksturu. Daugaviņš šonedēļ slidoja, lai gan nav gatavs spēlēt. Ārsts viņam deva atļauju slidot. Daudziem būtu viegli pateikt, ka salauzu roku un nespēlēšu. Neviens neko par to neteiktu, bet Daugaviņš bija uz ledus. Bičevskis, salīdzinot ar pretinieku, bija kā vieglā svara bokseris pret smagsvaru, bet viņš metās cīņā. Varbūt viņš vakarnakt ko mācījies no lieliskā latviešu boksera," pieminot Maira Brieža uzvaru duelī par WBC čempiona jostu, stāstīja Hārtlijs.

Pēc spēlēm ar Krieviju Latvijai 7. un 8. aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Hārtlija vadītā komanda 14. un 15. aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, bet 30. aprīlī un 1. maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!