Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs neuzskata, ka viņa vēlā pievienošanās valstsvienības treniņnometnei traucētu pilnvērtīgi sagatavoties gaidāmajam pasaules čempionātam, jo viņš ļoti labi zina spēlētājus, bet spēlētāji zina, ko vēlas treneris.

Kanādietis aizvadītajā sezonā aizveda Omskas "Avangard" līdz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālam, bet pēc zaudējuma finālsērijā ar 0-4 Maskavas CKSA viņš beidzot varēja pievienoties Latvijas valstsvienībai. Otrdien "Arēnā Rīga" izlase aizvadīja treniņu Hārtlija vadībā.

"Ir lieliski atgriezties. Rīga ir skaista pilsēta, Latvija ir lieliska valsts, un man patīk strādāt ar šiem puišiem. Ar Viesturu Koziolu un Arti Ābolu sazinājos gandrīz katru dienu, tāpat arī pēdējo nedēļu laikā sazinājos ar spēlētājiem," žurnālistiem pēc treniņa teica Hārtlijs.

"Jau iepriekš bija plānots, ka šogad treniņnometne būs īsāka. Es jau trīs gadus strādāju ar šiem puišiem, es zinu viņus, un viņi zina mani un spēles sistēmas. Arī Artis ar mani strādā trīs gadus, tāpēc man nešķiet, ka tā bija liela problēma," turpināja treneris.

Hārtlijs uzsvēra, ka viņam pārslēgšanās no klubu hokeja uz valstsvienību nesagādā nekādas problēmas: "Trenēšana ir un paliek trenēšana. Tas ir tāpat kā gatavot ēst mājās vai restorānā – tas ir viens un tas pats. Pavāri gatavo, dziedātāji dzied, bet treneri trenē. Es šeit visu ļoti labi pazīstu, tāpēc zinu, ko varu sagaidīt."

Sezona KHL Hārtlijam devusi iespēju kārtīgi izpētīt Rīgas "Dinamo" un citu Latvijas hokejistu sniegumu sezonas laikā.

"Šobrīd mums komandā ir vairāki jaunie spēlētāji. KHL sezonas laikā redzēju Rīgas "Dinamo" spēlētājus, tāpat arī Daugaviņu, Indraši un citus veterānus. Es nedomāju, ka spēlētāji ļoti būtu mainījušies. Tagad esam sagatavošanās procesā," turpināja Hārtlijs. "Uz pasaules čempionātu ņemsim labākos pieejamos spēlētājus. Katra valsts saskaras ar vienām un tām pašām situācijām – ir spēlētāji, kuri grib spēlēt, ir spēlētāji, kuri negrib, un treneriem ir jāpieņem lēmumi."

Latvijas hokeja izlase trešdien aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Krievijas valstsvienību. Hārtlijs sacīja, ka par 95% sastāvs uz šo maču ir zināms, taču to paziņos vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!