Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc komandas pēdējās spēles 2019. gada pasaules čempionātā veltīja uzslavas visai valstsvienībai, kas parādījusi cīnītāju raksturu.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pēdējā spēlē otrdien, 21. maijā, Bratislavas grupā ar 4:1 pieveica Norvēģiju, lai gan norvēģi pirmie guva vārtus šajā mačā. Latvijas izlase tādējādi kopvērtējumā ieņēma 10. vietu, kas ir par divām pozīcijām zemāk nekā pērn iespētais. Hārtlija debijas pasaules čempionātā 2017. gada Latvijas izlase arī bija desmitā.

"Spēle uzlabojās no perioda uz periodu. Pirmais periods bija tāds gausāks, jo daudz emocijas paņēma vakardienas spēle pret Zviedriju. Es tam biju gatavs, mums bija laba saruna pēc pirmā perioda, un tad jau ar katru brīdi spēle arvien labāka un labāka. Un beigās arī uzvara," pēdējo maču turnīrā raksturoja Hārtlijs.

2019. gada pasaules čempionātā Bratislavas grupā Latvijas izlase uzvarēja Austriju, Itāliju un Norvēģiju, bet nespēja gūt kaut punktu cīņās ar regulārajām "play off" dalībniecēm – Čehiju, Zviedriju, Krieviju un Šveici.

"Kopumā esmu apmierināts ar turnīru. Zināju, ka ir jāuzvar kāda no TOP komandām (lai iekļūtu ceturtdaļfinālā). Mēs tam bijām tuvu katrā spēlē, bet ne tik tuvu, lai uzvarētu. Traumas pirms čempionāta, tad Rodrigo (Ābola) savainojums… Bet visi spēlēja ļoti labi. Komandā labi ienāca Rihards Marenis, Jānis Jaks. Mūsu vairākums turnīra gaitā bija fantastisks, mēs vienkārši "uguņojām". Vārtsargi bija labi, visa komanda bija līmenī, un tas ir tas, ko vēlamies redzēt. Uz papīra mēs nevaram sevi salīdzināt ar Krieviju vai Zviedriju, bet laukumā mēs parādījām īstu latviešu lepnumu," sarunā ar LTV sacīja kanādiešu treneris.

"Mums vēl joprojām vajag, lai daži jaunie hokejisti izaug mūsu sistēmā, svarīgi ir attīstīt arī vārtu gūšanu, ripas kustību un slidošanu. Kā hokeja valstij Latvijai tam ir jāpievērš pastiprināta uzmanība. Mēs varam attīstīt spēlētājus tā, lai viņi regulāri spēlētu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pirms gadiem desmit Šveicei, kura izmērā ir apmēram tādi pati kā Latvija, bija varbūt divi NHL spēlētāji, bet tagad viņiem ir 14-15 tādi hokejisti. Attīstība ir iespējama," pārliecināts bija Latvijas izlases galvenais treneris.

Šajā pavasarī izskanējušas runas, ka Hārtlijs pēc šī čempionāta varētu aiziet no Latvijas izlases, tomēr pats speciālists pauda apņēmību turpināt darbu ar komandu.

"Mans mērķis ir pārstāvēt Latviju 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Teicu spēlētājiem, ka esmu uzvarējis Stenlija kausu un triumfējis citās līgās un ka man atlikušas vairs tikai divas lietas, ko paveikt, - triumfēt Gagarina kausā un aizvest Latviju līdz Olimpiādei. Tomēr es to nevarētu izdarīt viens. Man apkārt ir lieliski cilvēki - Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols, un Latvijas Hokeja federācija sniedz man lielisku atbalstu. Treneri Žaks Klutjē, Edgars Masaļskis, Artis Ābols, medicīnas un ekipējuma personāls - mēs strādājam kā vienota komanda," teica Hārtlijs, kurš uzslavēja arī Latvijas izlases līdzjutējus, dēvējot viņus par neticamiem.
$duelID=1283;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!