Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc "sausā" zaudējuma cīņā ar Krievijas valstsvienību norādīja uz pretinieka lielo spēku un potenciālu, bet uzsvēra, ka Latvija izšķirošajam duelim pret Vāciju būs labi sagatavojusies.

Ziņots, ka Latvijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionātā Ķelnes grupā ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijas valstsvienībai, piedzīvojot trešo zaudējumu sešās spēlēs. Tomēr Latvijas izlase saglabā cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā – Ķelnes grupas pēdējās ceļazīmes liktenis izšķirsies otrdienas vakarā pēdējā spēlē starp Latviju un mājinieci Latviju.

PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU KALENDĀRS/ REZULTĀTI
PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

"Znaroka vadītā komanda ir pārbagāta ar hokeja talantiem. Visi lieliski slido, teicami pārvalda ripu, vārtsargs ir lielisks. Komanda bez vājām vietām. Atklāti runājot, mēs aizvadījām tīri labu spēli. Nospēlējām uz mūsu iespēju robežas. Bet atrast argumentus Krievijas darbībai nespējām. Krievija ir spēcīgākā komanda no tām, ar kurām nācies pagaidām spēlēt, un tā ir galvas tiesu pārāka par citiem," Krievijas mediji citē Hārtliju.

"Mēs guvām labu mācību, kura mums noderēs rīt pret Vāciju. Vienalga, kas notiks rīt, bet arī šajā mačā es jutu, ka komanda ir gatava lielām lietām. Puiši ir nopelnījuši šo maču, kas būs kā Stenlija kausa izcīņas fināla septītā spēle. Es lepojos ar saviem spēlētājiem un viņiem uzticos," Hārtliju citē aģentūra LETA. "Tas bija mūsu plāns, dot iespēju visiem puišiem, jo viņi to bija pelnījuši, aizvadot treniņus jau no marta sākuma. Jānis Kalniņš, Rezijs [Frenks Razgals], Jaksers [Jānis Jaks], viņi bija nopelnījuši, lai šodien spēlētu un pārstāvētu savu valsti. Es kā galvenais treneris nevarēju viņus nelaist laukumā. Tieši tāpēc Kalniņu laidām laukumā trešajā periodā. Viņš ir strādājis ar neticamu atdevi un bija pelnījis šo iespēju."

Lai gan pēc nepilnas diennakts Latviju sagaida turnīra svarīgākais mačs, Hārtlijs ir pārliecināts par Latvijas hokejistu spējām un spēku. "Mēs gribam iekļūt ceturtdaļfinālā, mums tas būs liels pārbaudījums. Mūs gaida nopietns pārbaudījums, jo Vācijas izlasei pievienojušies Draizaitls un Grūbauers. Bet mēs parādīsim savu raksturu. Jā, mēs neesam favorīti, to var izmantot kā attaisnojumu, bet tas nav mūsu garā. Latvija ir hokeja zeme un to mēs centīsimies pierādīt."

$duelID=671;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!