Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc neveiksmes pasaules čempionātā pret Čehiju norādīja, ka komanda bija labi sagatavojusies spēlei, bet notikumi otrajā periodā visu pavērsa kājām gaisā.

Latvijas hokejisti ceturtdien, 16. maijā, ar 3:6 zaudēja Čehijas valstsvienībai, turpinot savu neveiksmju sēriju pret čehiem. Latvijas hokejisti pasaules čempionātos ne reizi nav uzvarējuši tikai Čehiju un Kanādu, bet pret pārējām dalībniecēm ir gūts panākums vismaz kādu reizi.

Pēc Mika Indraša un Laura Dārziņa gūtajiem vārtiem vairākumā Latvija pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet spēles lūzuma brīdis notika otrā perioda sākumā. Diskutējamā situācijā soģi piešķīra lielo sodu Mārim Bičevskim, kas ļāva čehiem atgūties un pārņemt iniciatīvu mačā. Vairākumā Čehija guva vienus vārtus, bet tad otrā perioda turpinājumā vēl trīs, praktiski izšķirot mača likteni.

"Zinājām, ka varam gūt vārtus. Mūsu vairākums izdarīja savu darbu, bet tad viens moments sagrieza visu kājām gaisā. Viņi guva vārtus, izmantoja izdevības, bija pelnījuši uzvaru," pēc spēles Latvijas žurnālistiem atzina Hārtlijs, pēc tam gan divdomīgi norādot uz tiesnešu darbību. "Mēs spēlējām gudru spēli, bet tad viņiem kāds palīdzēja "atvērt durvis"."

Mača izskaņā lielo noraidījumu neizprotami saņēma arī Latvijas komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Hārtlijs nekomentēja tiesnešu lēmumus par lielajiem sodiem, aicinot žurnālistus doties pie soģiem un jautāt viņiem pašiem.

"Zinām, kāda ir situācija - tagad pretī nāks Krievija un Zviedrija. Mums ir jāatrod veids, kā pret šīm komandām uzvarēt. Aizvadījām divas lieliskas spēles pret Šveici un šovakar, bet laikam nebija lemts," norādīja treneris. "Mēs vienmēr cīnāmies, to par šo komandu pēdējo trīs gadu laikā esmu iemācījies. Neko daudz gan pēc šī zaudējuma vairs nevaram darīt. Rīt būs jauna diena, un gatavosimies nākamajai spēlei."

Latvijas hokeja izlasei pēc šī zaudējuma sarukušas cerības uz dalību ceturtdaļfinālā. Sestdien Latvija spēlēs pret Krievijas izlasi, pēc tam to gaida mačs pret pasaules čempioni Zviedriju, bet grupu turnīra pēdējā mačā pretiniekos būs Norvēģija. Šajos trīs mačos Hārtlija vadītajai komandai nepieciešami vismaz seši punkti, lai cerētu uz vietu labāko astotniekā.

$duelID=1243;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!