Foto: F64

Latvijas hokeja izlases spēlētājiem vajag vairāk uzbrukt vārtiem un būt aktīvākiem, pēc piektdien ciestā zaudējuma uzsver valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, piektdien pārbaudes spēlē viesos ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās vienīgos vārtus guva patlaban 21 gadu vecais Rihards Bukarts, kuram šī bija debija valstsvienībā.

"Sākām labi, slidojām un labi turējām ripu, taču viņu vārti izgājienā viens pret viens mūs nedaudz apturēja. Uzreiz sekoja arī otrs vārtu zaudējums, pēc kura pirmajā periodā iztērējām daudz enerģijas. Otro trešdaļu iesākām labāk, guvām vārtus, taču pietrūka pieredzes jaunajiem hokejistiem un ielaidām trešos. Pieļāvām kļūdu "forčekingā", kas viņiem ļāva gūt vārtus," pēc mača stāstīja Hārtlijs.

Latvijas izlases galvenais treneris uzskata, ka hokejisti paveikuši daudz labu lietu, taču ir, kur progresēt.

"Vairāk jāmēģina dabūt ripas vārtu virzienā. Jāizpilda vairāk metieni, jābūt lielākai kustībai uz vārtiem, jāveido uzbrukumi," atzīmēja Hārtlijs.

Abas komandas savā starpā spēkosies arī sestdien, šai spēlei sākoties plkst.14.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi piecas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, bet aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai.

Boba Hārtlija vadītā komanda šajā nedēļas nogalē izbraukumā tiekas ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30. aprīlī un 1. maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!