Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galveno treneri Bobu Hārtliju izdevumus "New York Post" min kā vienu no kandidātiem uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) galvenā trenera amatu.

"Rangers" pēc regulārā čempionāta beigām no amata atbrīvoja savu līdzšinējo galveno treneri Deividu Kvinu, un "New York Post" vēsta, ka šobrīd tiek izskatīti septiņi kandidāti, kuri varētu viņu aizvietot.

Viens no kandidātiem ir Hārtlijs, kurš šajā sezonā ar Omskas "Avangard" izcīnīja Gagarina kausu. Viņš savā karjerā izcīnījis Stenlija kausu, Šveices čempiona trofeju un Kaldera kausu.

NHL viņš strādājis ar tādām komandām kā Kolorado "Avalanche", Atlantas "Trashers" un Kalgari "Flames". 2001. gadā viņš kopā ar Kolorado "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu. Savukārt 2014./2015. gada sezonā, būdams Kalgari "Flames" galvenais treneris ir saņēmis Džeka Adamsa balvu kā NHL sezonas labākais treneris.

Hārtlijs Latvijas izlases galvenais treneris ir kopš 2016. gada. Speciālistam no Kanādas ar Latvijas izlasi gaidāms starts pasaules čempionātā Rīgā, kas sāksies 21. maijā, bet augustā viņš vedīs valstsvienību pretī olimpiskajai ceļazīmei, cīnoties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja Latvijas hokeja izlase kvalificēsies olimpiskajām spēlēm, tad olimpiskais turnīrs risināsies 2022. gada februārī Pekinā.

"Rangers" šobrīd izskata arī Maika Bebkoka, Žerāra Gallāna, Patrika Ruā, Rika Toketa, Džona Tortorellas un Roda Brindamūra kandidatūras.

Ņujorkas "Rangers" šajā sezonā nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, Austrumu divīzijā paliekot piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!