Foto: Itar-Tass/Scanpix

Baltkrievijas hokeja valstsvienību arī nākamos divus gadus vadīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" galvenais treneris Kari Heikila.

Kā vēsta pazīstamais Krievijas laikraksts "Sport-Ekspress", somu speciālistam līgums par Baltkrievijas izlases trenēšanu ir spēkā līdz 2014.gada pasaules čempionātam, kas notiks tieši Baltkrievijā.

Zīmīgi, ka Heikila darbu ar Baltkrievijas valstsvienību turpinās, pat neskatoties uz tās nesekmīgo sniegumu šā gada pasaules čempionātā, kurā baltkrievi zaudēja sešās no septiņām spēlēm un noslēguma kopvērtējumā ieņēma tikai 14.vietu.

Tomēr Baltkrievijas izlasei izdevās saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā arī nākamajā gadā.

Heikila par Baltkrievijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts pagājušā gada augustā.

Savukārt par Minskas "Dinamo" galveno treneri Heikila kļuva šā gada aprīļa beigās, noslēdzot līgumu līdz 2013.gadam.

Kā ziņots, pēc pagājušās sezonas beigām par punkta pielikšanu karjerai paziņoja līdzšinējais Minskas "Dinamo" galvenais treneris, čehu speciālists Mareks Sikora.

Sikoras vadībā Minskas "Dinamo" šogad Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 0-4 zaudēja Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka pirms kļūšanas par Minskas "Dinamo" galveno treneri Heikila vadīja KHL klubu Magņitogorskas "Metallurg".

Savukārt pirms tam somu speciālists vairākas sezonas strādāja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandā, bet no amata tika atlaists tikai trīs kārtas pirms 2009./10.gada sezonas regulārā čempionāta beigām.

Vēl savā karjerā Heikila vadījis Somijas komandas Hāmēnlinnas HPK, Oulu "Karpat" un Espo "Blues".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!