Foto: F64
Pēdējā hokeja Eirotūres posmā pirms šāgada pasaules čempionāta, "Čehijas spēlēs", pirmajā mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas izlase piekāpās zviedriem, savukārt Čehijas izlase pārspēja Somiju.

Zviedri, spēlējot savā laukumā, Krievijas izlasi pārspēja ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:1, 2:0, 1:0), uzvaras vārtus gūstot pagarinājumā. Ar diviem vārtiem Krievijas labā izcēlās komandas kapteinis Sergejs Mozjakins, savukārt uzvaru zviedriem nodrošināja Gabriels Landeskūgs, kurš pagarinājuma piektajā minūtē pārspēja vārtsargu Andreju Vasiļevski. Divus vārtus spēles laikā zviedri guva, izmantojot skaitlisko pārsvaru.

Neskatoties uz zaudējumu, Oļegs Znaroks ar komandas spēli palika apmierināts. "Neteikšu, ka būtu pietrūcis spēka, vienkārši bija divi nevajadzīgi noraidījumi," pēc mača atzina treneris. "Citādi no mūsu puses bija laba spēle. Gatavojamies pasaules čempionātam, tā kā visu tagad analizēsim."

"Ja ielaidām vārtus, tas nozīmē, ka mazākumā nenospēlējām labi, bet tas pagaidām," saka Znaroks. "Protams, ir problēma ar iemetieniem – ja uzvarēsim tajos, vispār likvidēsim pusi no problēmām. Ja ne – kļūdas būs."

Čehijas izlase, spēlējot Česke-Budejovicē, ar 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) pārspēja Somijas valstsvienību. Čehi guva pa vieniem vārtiem katrā periodā, kamēr somi Čehijas valstsvienības vārtsargu Petru Mrazeku pārspēja tikai pirmajā trešdaļā, kad to paveica Mika Perjala un Miro Āltonens. Čehiem vārtus guva Romāns Červenka, Jans Ruta un Robins Hanzls.

Pēc trim Eirotūres kārtām un 10 spēlēm kopvērtējuma vadībā ar astoņām uzvarām un 26 punktiem ir Krievija, otrajā vietā ar piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem ir Čehija, Zviedrijai trešā vieta (trīs uzvaras, viena uzvara pagarinājumā un seši zaudējumi), bet tabulu noslēdz Somija, kurai trīs uzvaras un septiņi zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!