Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdien pēc Latvijas izlases uzvaras pasaules hokeja čempionāta spēlē pār Kanādas valstsvienību, vairāki mūsējo līdzjutēji devušies nolikt ziedus pie Kanādas vēstniecības, novēroja portāls "Delfi".

Ziedu nolikšanu regulējusi policija un ziedus likumsargi ļāvuši nolikt pa vienam. Latvijas hokeja līdzjutējus sagaidījis arī Kanādas vēstnieks, kurš apsveicis ikvienu, kurš ieradies nolikt ziedus.

Latvijas izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks savā debijā pasaules čempionātos piektdien, 21. maijā, atvairīja visus 38 metienus, bet Latvija pārsteidzoši ar 2:0 pieveica hokeja dzimteni Kanādu. Latvijas izlases hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja tikai 17 metienus, bet divi no tiem bija precīzi – golus guva Miks Indrašis un Oskars Batņa.

Šī bija pirmā reize pasaules hokeja čempionātu vēsturē, kad Latvijas valstsvienībai izdevies pārspēt Kanādas hokejistus. Vēsturisko uzvaru Latvijas fani devušies svinēt arī pie Arēnas "Rīga", kur tie sagaidījuši mūsu hokejistus.

Pēc uzvaras līdzjutēju pūļi sagaidīja arī Latvijas izlasi pie "Arēnas Rīga", kur notika spēle.

Pie "Arēnas Rīga" pēc spēles bija sanākuši vairāki simti līdzjutēju, kas, visai pavirši ievērojot Covid-19 dēļ noteikto distancēšanos, skandēja saukļus, rībināja bungas, pūta taures un dziedāja Latvijas himnu.

Pie "Arēnas Rīga" kārtību uzraudzīja policijas ekipāžas.

Latvijas izlases hokejisti pirms došanās uz viesnīcu bija iznākuši nožogotajā teritorijā ārpusē pie arēnas pamāt sanākušajiem līdzjutējiem. Pēc tam līdzjutēji devās prom.

Latvijas izlase, tāpat kā visas pārējās valstsvienības, čempionāta laikā mitinās viesnīcā "Radisson Blu Latvija", un nevar tikties ar ģimenēm un faniem.

Fani, skandējot "Latvija! Latvija!", šonakt hokejistus sagaidīja arī pie viesnīcas.

Kanādas vēstnieks Latvijā šovakar bija sastopams pie vēstniecības ēkas, uz kuru ar ziediem bija devušies Latvijas izlases līdzjutēji. Tradīcija līdzjutējiem apmeklēt čempionātā uzvarēto valstu vēstniecības Rīgā aizsākās vēl pagājušajā tūkstošgadē, kad Latvija atsāka spēlēt čempionāta augstākajā divīzijā.


$duelID=1307;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!