Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses konferencē, paziņojot valstsvienības sastāvu dalībai pasaules čempionātā, lielākā uzmanība bija pievērsta uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam, par kura plāniem Latvijas hokeja dzīves vadītājiem nav sīkākas informācijas.

Latvijas hokeja izlasei gatavošanas šāgada pasaules čempionātam sanāca atšķirīga no iepriekšējiem gadiem, un par vairākām situācijām saistībā ar mūsu valstsvienību var teikt "pirmoreiz".

"Nezinu, kāpēc, bet šogad gatavošanās čempionātam notika mierīgāk, un pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas bija tik ilgstošs komandas sagatavošanas posms," norādīja LHF prezidents Kirovs Lipmans. Pateicoties tam, ka Rīgas "Dinamo" neiekļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs, izlases pirmā kopā sanākšana varēja notikt jau 16.martā, un darbs sākās nedēļu ātrāk nekā parasti.

Savukārt LHF ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks uzsvēra, ka šogad čempionātā Latvija startēs ar gados jaunu komandu, un daudziem hokejistiem šis būs pirmais pasaules čempionāts. "Tas ir labi, ka jaunība ir klātesoša mūsu komandā," saka ģeneralmenedžeris. "[Sagatavošanās laikā] spēlētāji uzlaboja sniegumu un es ceru, ka visa plānošana komandas gatavošanās procesā bija pareiza un izlase sasniegs rezultātu."

Kas attiecas uz Latvijas izlasei LHF valdē izvirzīto uzdevumu, kas šogad ir diezgan "elastīgs". "Šodien LHF valdes sēdē nopietni uzklausījām galveno treneri un pieņēmām lēmumu, noteikt izlasei stingru noteikumu - iekļūt labāko desmitniekā, bet cīnīties par "play-off"," saka LHF prezients. "Rēķināmies, ka sastāvs ir jauns un grūti no debitantiem viņu pirmajā čempionātā prasīt tādu pat atdevi kā no pieredzējušajiem spēlētājiem. Tomēr daudz ir pastrādāts, lai varētu cerēt uz labiem rezultātiem."

Nosaucot izlases sastāvu, Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis norādīja, ka joprojām tiek cerēts uz Mika Indraša pievienošanos komandai, tāpat iespējama ir Kristera Gudļevska atbraukšana uz Prāgu, bet par Vankūveras "Canucks" uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu pagaidām nekas nav zināms.

"Miks ļoti ātri atlabst un mēs ceram, ka čempionāta otrajā pusē viņš varēs pievienoties komandai," saka Beļavskis. "Gudļevskis šobrīd palīdz savai komandai AHL izslēgšanas spēlēs, tāpēc tagad netraucējam ne viņu, ne komandu, bet par Ķēniņu neko nevaru pateikt."

Jautājumā par Ķēniņu LHF ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks norādīja, ka federācijai nav izdevies sazināties ar hokejistu, lai no viņa paša uzzinātu tālākos plānus. Tāpēc LHF nevar apstirināt vai noliegt Ziemeļamerikas masu medijos parādījušos informācija par uzbrucēja iespējamo savainojumu. "Mums nav konkrētas atbildes no spēlētāja," saka Baldonieks "Ķēniņš neatbild... Mēs mēģinājām ar viņu sazināties gan "Skype", gan pa telefonu, gan elektroniskā pasta starpniecību, bet nav nekādas atbildes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!