Foto: DELFI.ee

Graujošu uzvaru pasaules čempionātā otrās divīzijas A grupā otrdien izcīnīja Igaunijas hokeja izlase, ka ar 19:2 (8:0, 6:2, 5:0) neatstāja cerības Jaunzēlandei.

Igaunijas hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 89 metienus, bet Jaunzēlande - 22 metienus. Igauņiem ar "hat trick" izcēlās Aleksandrs Petrovs, vēl pieci hokejisti guva pa diviem vārtiem, bet seši - pa vieniem vārtiem.

Igauņiem tā bija ceturtā uzvara četrās spēlēs. Izšķirošajā mačā par tiesībām nākamgad spēlēt pirmās divīzijas B grupā igauņi trešdien tiksies ar Spāniju, kas pagaidām arī cīnās bez zaudējumiem. Spāņiem vēl otrdien vakarā ir jātiekas ar turnīra mājinieci Īslandi.

Šajā gadā pasaules čempinātā ir jauns komandu sadalījums grupās. Nemainīgi ir palikusi augstākā divīzija, kurā startē 16 komandas. Zemāk esošā pirmā divīzija pēc spēka ir sadalīta A un B grupā. A grupas pirmo divu vietu ieguvējas nākamgad spēlēs elitē, bet vājākā komanda noslīdēs uz B grupu. Savukārt B grupas labākā komanda pakāpsies uz A grupu, bet vājākā izkritīs uz otrās divīzijas A grupu, no kuras spēcīgākā komanda pakāpsies uz pirmās divīzijas B grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!