Foto: DELFI.ee
Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīru ar sagrāvi svētdien iesāka Lietuvas hokeja izlase, bet Igaunijas hokejisti ar uzvaru turpināja cīņas par pirmo vietu otrās divīzijas A grupas turnīrā.

Lietuvas izlase pirmās divīzijas B grupas pirmajā spēlē ar 0:9 kapitulēja mājiniekiem Polijas hokejistiem, kuri savās mājās ir galvenie favorīti cīņā par vienīgo ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu.

Vēl turnīrā Polijā spēlē Austrālija, Koreja, Nīderlande un Rumānija.

Tikmēr Igaunijas izlase Īslandē otrās divīzijas A grupas turnīrā ar 7:2 pieveica mājinieku valstsvienību, turpinot ceļu pretī vienīgajai ceļazīmei uz pirmo divīziju. Igaunijas izlasei pa diviem vārtiem guva Aleksandrs Petrovs un Kaupo Kaljuste, pa vieniem – Maksims Ivanovs, Vasīlijs Titarenko un Aleksejs Sibircevs.

Turnīrā Īslandē bez zaudējumiem cīnās Igaunija un Spānija, kuras, visticamāk, tieši pēdējā kārtā savstarpējā spēlē trešdien noskaidros, kura komanda nākamgad startēs pirmās divīzijas B grupā. Pirms tam vēl Igaunija otrdien tiksies ar Jaunzēlandi, bet spāņi – ar Īslandi.

Šajā gadā pasaules čempinātā ir jauns komandu sadalījums grupās. Nemainīgi ir palikusi augstākā divīzija, kurā startē 16 komandas. Zemāk esošā pirmā divīzija pēc spēka ir sadalīta A un B grupā. A grupas pirmo divu vietu ieguvējas nākamgad spēlēs elitē, bet vājākā komanda noslīdēs uz B grupu. Savukārt B grupas labākā komanda pakāpsies uz A grupu, bet vājākā izkritīs uz otrās divīzijas A grupu, no kuras spēcīgākā komanda pakāpsies uz pirmās divīzijas B grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!