Foto: LETA

Latvija un Baltkrievija pretendē uz tiesībām rīkot 2022.gada pasaules čempionātu hokejā, paziņojis Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

"Kā zināms, pasaules čempionātu rīkotāji ir apstiprināti līdz 2020.gadam. Uz 2021.gada čempionātu grib pieteikties Somija, bet rīkot 2022.gada turnīru ir ieinteresētas Baltkrievija un Latvija," preses konferencē Maskavā norādīja Fāzels.

Kā zināms, Latvija pasaules čempionātu hokejā uzņēma 2006.gadā, savukārt Baltkrievija planētas meistarsacīkstes organizēja 2014.gadā.

Latvija pretendēja uz 2016.gada pasaules čempionāta rīkošanu, tomēr toreiz atsauca savu kandidatūru par labu Zviedrijai, bet tā piekāpās Krievijai. Pēc tam 2017.gadā uz sacensību rīkošanu Latvija pretendēja kopā ar Dāniju, bet tika piedzīvota neveiksme pret Vācijas un Francijas kopējo kandidatūru. Savukārt cīņā par 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanu Latvija piekāpās savai agrākajai sadarbības partnerei Dānijai.

Savukārt pasaules čempionāti 2019. un 2020.gadā notiks attiecīgi Slovākijā un Šveicē.

Šā gada pasaules čempionāts risinās Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā.

Latvijas izlase A apakšgrupas spēles aizvadīs Maskavā. Pasaules čempionāts valstsvienībai sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Latvijas izlase piektdien spēkojas ar Zviedriju, pēc tam sestdien sekos cīņa pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 6. līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Slovēnija un Itālija, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā. Jau šobrīd ir zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks abās šajās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!