Foto: LETA

Jaunākajā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) neoficiālajā rangā Latvijas izlase pēc uzvaras pār pasaules vicečempioniem slovākiem ir pakāpusies uz 11. pozīciju ar komentāru "Dārziņš "nogāza" Slovākijas izlasi kā bebrs koku".

Uz augsto sesto vietu pēc sensacionālās uzvaras pār Krieviju ir pacēlusies Francija ("Zidāns 1998. Rusels 2013"), progress arī Vācijai, kura no 12. vietas pakāpusies uz 10. pozīciju ("Samezglots (Kink-ier - angļu valodā, atsaucoties uz uzbrucēju Markusu Kinki) trakāk kā "Greja 50 nokrāsas"").

Nenopietnā ranga līdere ir Šveice ("Kunti, Bodenmans, Hollenšteins: atcerieties šos vārdus"), otrā ir ASV ("Mels Gibsons gribētu būt tikpat "kruts" kā Džons Gibsons"), trešā - Kanāda ("Liek mājas saimniekiem izskatīties pēc spokiem"). Uz ceturto vietu noslīdējusi Somija ("Kreig, tu esi spēlējis Somijā - tā tu mums atmaksā?).

Septītā ir Čehija ("Kāda lieliska uzvara ar 2:1... mēs mīlam tevi, Francija!"), bet iepriekšējā ranga līdere Krievija ir nobīdīta uz astoto vietu ([CENZĒTS]). Latvijas izlases vakardienas pretiniece Slovākija ir devītajā vietā ("Labā ziņa ir tā, ka Latvija neguva vārtus ar pirmo metienu katrā trešdaļā").

Aiz Latvijas šai rangā ierindotas Dānija ("Kāds smags zaudējums ar 1:2... nabaga Krievija, viņi nedabūja nevienu punktu"), Norvēģija ("Nūjas ir domātas spēlēšanai, ne ķeksēšanai"), Baltkrievija ("Kā hokeja nācija mēs esam slaveni ar saviem lielajiem pieminekļiem").

Rangu noslēdz Austrija ("Zeps Vācijai, tukšums mums") un Slovēnija ("Kur mēs esam? Kāda šim visam ir jēga?").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!