Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei IIHF veidotajā spēka jeb nenopietnajā rangā joprojām ir vieta ārpus astotnieka un tiek prognozēta neiekļūšana ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase pirmajā IIHF spēka rangā pirms pasaules čempionāta bija devītajā vietā un šo pozīciju saglabā arī pēc trīs spēļu kārtām. Kā zināms, Latvijas izlase pirms čempionāta mērķēja uz vietu ceturtdaļfinālā, bet cerības nedaudz mazināja zaudējumi turnīra sākumā Kanādai un Slovākijai. Pirmdien, 15. maijā tika gūta vēsturiska uzvara pār Čehiju, kas Latvijas izlasei atkal ļauj skatīties ar cerībām uz ceturtdaļfinālu. Turnīra ceturtajā spēlē 17. maija pēcpusdienā Latvija tiksies ar Norvēģiju, bet vēl apakšgrupā jāspēlē ar Slovēniju, Kazahstānu un Šveici.

Spēlē pret čehiem uzvaras vārtus guva Oskars Batņa, kuru tieši IIHF izceļ savā nenopietnajā rangā. Pie Latvijas apraksta teikts: "#BatnaDeservesAStatue" (#BatņaPelnījisPieminekli).

IIHF ranga pirmajā vietā ierindota ASV, otrā vieta atvēlēta Zviedrijai, bet trešā Šveicei, kas turnīrā joprojām ir vienīgā bez ielaistajiem vārtiem. Latvijas sarūgtinātajai Čehija ierindota septītajā vietā ("Vai latvieši vienmēr ir tik skaļi?"), bet šodienas pretiniece norvēģija ir 10. vietā ("Vai Ēriks Holanns var slidot?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!