Foto: F64
Latvijas hokeja valstsvienība atstājusi iespaidu uz divu izlašu pozīciju jaunākajā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) spēka rangā, pašiem latviešiem zaudēto vadību dēļ ierindojoties 10. vietā, bet līderpozīciju pēc sestdienas uzvaras nopelnot Krievijas izlasei.

Pēc piecām aizvadītām spēlēm Latvijas valstsvienība ieņem piekto vietu 2019. gada pasaules hokeja čempionāta Bratislavas grupā. Pēdējās divās spēlēs izlase nav guvusi ne punkta, lai gan spēlē pret Čehijas izlasi, kā arī Krievijas valstsvienību, tā pirmajā periodā uzvarēja.

Pret čehiem tika piedzīvots zaudējums 3:6 (2:0, 0:4, 1:2), bet krievu zvaigznēm komanda piekāpās 1:3 (1:0, 0:3, 0:0).

Pirms ranga IIHF arī norādījusi, ka Krievijas izlase pirmo vietu nopelnījusi pēc uzvaras pār Latviju, kas to padarīja par vienīgo izlasi bez neviena zaudējuma.

Atsauces arī veiktas uz Ronalda Ķēniņa nūjas atlūzu, kas trāpīja Aleksandram Ovečkinam pa seju un pārplēsa lūpu, Zviedrijas hokejistu Viljamu Nīlanderu, kurš ar 13 gūtajiem punktiem ir turnīra līderis, Somijas 5:0 uzvaru pret Lielbritāniju, Šveices piekāpšanos Zviedrijai atkārtotā fināla duelī, Radko Gudaša gūtajiem vārtiem no laukuma vidus, Slovākijas hokeja leģendas Petera Bondras dēla Davida Bondras gūtajiem vārtiem, kā arī gaidāmo Lielbritānijas un Francijas spēli par noturēšanos elites divīzijā.

IIHF spēka rangs (19. maijs).

1. Krievija: Ovi izlēja savas vērtīgās asinis mūsu uzvaras labā.
2. Kanāda: Kāpēc cilvēki Otavā raud?
3. Zviedrija: Viņš nav apprecējies ar Keitu Midltoni, bet viņš ir Princis Viljams.
4. ASV: Atslēga bija Dānijas vārtu vietā iztēloties Lielo kanjonu.
5. Somija: Olkinuora palika "sausā". Briti? Ne gluži.
6. Šveice: Grūti nīst Zviedriju, bet mēs nīstam Zviedriju.
7. Čehija: Patīkami, kad Froliks iemet. NEJAUKI, kad Gudašs iemet.
8. Slovākija: Bondra iemeta! Mēs esam čempioni!
9. Vācija: Kanāda ir diezgan laba komanda, ņemot vērā, ka tai nav neviena Makmirnona (visticamāk vārdu spēle ap PČ neesošo Kanādas hokejistu Konoru Makdeividu).
10. Latvija: Mums riebjas izsēt pirmā perioda pārsvaru.
11. Dānija: Acīmredzot, šie amerikāņi staigā un ēd veselīgi.
12. Norvēģija: Mūsu devīgā labklājības valsts nodrošināja Itāliju ar vārtu guvumu.
13. Francija: Vai kāds atceras Marseljēzas vārdus?
14. Austrija: Mēs kliedzām: "Jūs nevarat mūs uzvarēt!" Norvēģija kliedza "Buļļa...!" (Norvēģijas izlases labā pret Austriju trīs vārtus guva Kristians Buls)
15. Lielbritānija: Vai Lielbritānijas izlase saglabās mieru un atcerēsies Aginkortas kauju (slavena 15. gadsimta kauja starp Anglijas un Francijas karalistēm, kurā uzvarēja briti)?
16. Itālija: Tardelli. Grosso. Mičeli (Marko Tardelli un Fabio Grosso guva Pasaules kausa futbolā uzvarošos vārtus Itālijas labā, Andželo Mičeli guva pirmos Itālijas vārtus šajā pasaules čempionātā hokejā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!