Foto: F64

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) atjaunojusi 2021. gada pasaules čempionāta spēka rangu, Latvijas hokeja izlase veicot kāpienu pa četrām vietām.

Pirms čempionāta Latvija tika ierindota desmitajā pozīcijā, bet pēc pirmajām divām turnīra spēlēm tā ieņēma devīto vietu. Savukārt uzvara pret Itālijas valstsvienību, kā arī citu vienību neveiksmes ļāvušas jau pakāpties uz augsto piekto pozīciju.

Nopelnīto vietu pavada teksts "tukši vārti > tukšas arēnas", atgādinot par diviem vārtu guvumiem, ar kuriem Latvijas izlase atzīmējās, kad Itālijas valstsvienība vārtsargu bija jau nomainījusi pret sesto laukuma spēlētāju.

Federācijas pārstāvji arīdzan pasmējušies par Slovākijas izlases veiksmīgo čempionāta ievadu ("Vai nevaram medaļas izdalīt tieši tagad?"), slovākiem uzvarot visās trijās spēlēs, bet piecu vietu kritienu piedzīvojušās Krievijas hokeja izlases saistībā atgādināts par no Vašingtonas "Capitals" gaidāmajiem papildinājumiem ("Attiecības ar Vašingtonu uzlabojas, bet ne "Lieliskais 8"").

No Vašingtonas komandas izlasei palīgā steigsies Iļja Samsonovs un Dmitrijs Orlovs, bet Aleksandrs Ovečkins turnīru izlaidīs savainojuma dēļ.

IIHF spēka rangs (25. maijs).

1. Slovākija (4. vietā iepriekš)
2. Vācija (2.)
3. ASV (7.)
4. Somija (6.)
5. Latvija (9.)
6. Krievija (1.)
7. Šveice (3.)
8. Zviedrija (15.)
9. Baltkrievija (8.)
10. Kazahstāna (5.)
11. Čehija (12.)
12. Dānija ( 10.)
13. Norvēģija (11.)
14. Lielbritānija (13.)
15. Itālija (14.)
16. Kanāda (16.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!